Masterclass Microbioom, Voeding & Leefstijl

Masterclass Microbioom, Voeding & Leefstijl

249,00

De huid en haar microbioom vormen samen een complex maar gebalanceerd ecosysteem. Samen met het microbioom in de darmen vormt het huidmicrobioom het Humane Microbioom; de beschermende barrière tegen de buitenwereld. Dat er een relatie is tussen stress, voeding, de darmen en de huid is al langer bekend. Wil je mensen met huidproblemen als gevolg van een disbalans adequaat behandelen en adviseren dan is kennis over het microbioom dus onontbeerlijk. De huid benaderen en behandelen vanuit een ander perspectief vraagt om verdieping van kennis en een specialistische benadering.

Marianne is expert op dit gebied. Zij gaat tijdens deze masterclass diep in op de alle factoren die samenhangen met en/of resulteren in huidproblemen. Je leert huidafwijkingen gelieerd aan een disbalans in het microbioom herkennen en aan de hand hiervan passende behandelplannen en huidadviezen op te stellen, evt. in samenwerking met andere disciplines. Dit stelt je in staat een complementaire, resultaatgerichte totaalaanpak te realiseren.

  • DOCENT: Marianne van den Broek
  • DUUR: 1 dag (van 10.00-16.30 uur)
  • DATA: 30 november 2020
  • KOSTEN: €247,- ex. BTW per persoon, incl. lunch, koffie, thee en lekkernijen

Alle trainingen vinden plaats op onze eigen trainingslocatie (Utrecht). Bij onvoldoende deelnemers behouden we ons het recht voor om een training of masterclass te annuleren. Je krijgt je evt. (aan)betaling dan uiteraard je teruggestort.