Skindependent is in 2013 opgericht door Caroline Den Hollander. ‘Ik ben altijd bovenmatig geïnteresseerd geweest in de huid en huidverbetering, omdat ik het syndroom van Ehlers-Danlos heb, een erfelijke bindweefsel aandoening. De dermatoloog gaf aan dat hier in de basis niet zoveel aan te doen is, maar ik wel grote invloed op mijn huidconditie kon uitoefenen door skincare met de juiste ingrediënten in de juiste dosering te gebruiken. Ik leerde dat ‘hoe meer, hoe beter’ zeker niet altijd opgaat; dat de ene vorm van vitamine C wenselijk is in een dosering van 20%, terwijl een andere vorm van vitamine C in dat percentage toxisch kan zijn. Dat de optimaal werkzame dosis van een ingrediënt soms gewoon maar 5% is en een hoger percentage wel goed klinkt als verkoopargument, maar het echt niet meer voor de huid zal of kan doen.

PERSOONLIJKE ZOEKTOCHT NAAR HET BESTE
Zo begon een persoonlijke zoektocht naar producten met écht effectieve ingrediënten in hun juiste dosering. Ik nam alle INCI-lijsten onder de loep en kon het bij de reguliere merken gewoon niet vinden. Wat ik zocht vond ik uiteindelijk helemaal in Australië, bij Alpha-H. Zij werken met de ingrediënten op mijn ‘wishlist’ en zijn volledig transparant over hun productformules, de gebruikte percentages en de pH-waarden van de producten met glycolzuur. Essentieel, want die bepaalt de hoe diep het glycolzuur in de huid komt, een flink percentage glycolzuur alleen zegt namelijk helemaal niets. Het is gewoon belangrijk dat de productformules kloppen en er open en eerlijk over wordt gecommuniceerd. Dát heb ik tot op de dag van vandaag bij geen ander merk gezien. Ik wil altijd de exacte concentraties weten, die zeggen immers iets over de effectiviteit. Ik was daarom overtuigd van dit merk en ben de producten gaan bestellen en gebruiken. Toen ik de werking eenmaal begon te zien en te ervaren, was ik om.

Het is belangrijk dat productformules kloppen en er open en eerlijk over gecommuniceerd wordt

ALPHA-H EN INSTITUTE BCN
Het bestellen vanuit Australië en de invoerrechten maakten het echter een prijzig plaatje, daarom informeerde ik of er ook een Nederlandse importeur was. Die was er niet. Zo is mijn importeurschap begonnen. Natuurlijk was het een sprong in het diepe, in een relatief verzadigde markt, maar ik was zo overtuigd van Alpha-H dat ik er gewoon voor ben gegaan. Met succes! Inmiddels is Institute BCN aan het merkportfolio toegevoegd omdat ook bij dit merk de werkstoffen, formules, resultaat en huidverbetering centraal staan.

SKINDEPENDENT ACADEMY
Naast deze hoogstaande kwaliteitsmerken bieden we ook een academy met merkonafhankelijke opleidingen en masterclasses voor schoonheidsspecialistes. Omdat wij het, naast het werken met topproducten, net zo belangrijk vinden dat schoonheidsspecialistes zich blijven ontwikkelen en experts blijven binnen hun vakgebied. Hoe beter de kennis van de huidspecialist, hoe beter de persoonlijk aanpak, hoe beter het resultaat!’.

Hoe beter de kennis van de huidspecialist, hoe beter de persoonlijk aanpak, hoe beter het resultaat!

importeur & distributeur Alpha-H en Institute BCN

Caroline Den Hollander
Eigenaar Skindependent

Anita Meijer

Anita Meijer
Office Manager