Vitamin Face Mask

Vitamin Face Mask

INZETBAAR:

hyperpigmentatie en andere donkere verkleuringen, vale/ongelijkmatige teint, verlies van stevigheid en elasticiteit, donkere kringen onder de ogen.

WERKING

  • Pakt (post-inflammatoire) hyperpigmentatie en een ongelijkmatige teint aan.
  • Verheldert de teint, geeft een algehele frisse glow.
  • Pakt fijne lijntjes, rimpeltjes en verslapping aan.


KEY INGREDIENTEN

  • CENTELLA ASIATICA: staat in diverse wetenschappelijke studies beschreven vanwege de sterke stimulering van collageen type I. Helpt ook vochtwallen en donkere kringen rond de ogen bestrijden.
  • GRAPEFRUIT: bevat de fruitzuren ascorbyl-, citroen en appelzuur en is rijk aan vitamine C (goed voor collageen) en antioxidanten die beschermen tegen vrije radicalen (die o. zorgen voor collageen afbraak en pigmentatie). Stimuleert het lymfatisch systeem afvalstoffen af te voeren, heeft een verhelderend en egaliserend effect.
  • SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE: een van de meest stabiele, actieve vormen van vitamine C, wordt snel door de huid opgenomen. Het zet zich op natuurlijke wijze om in L-ascorbinezuur (doordat het reageert met het natuurlijke, in de huid aanwezige enzym fosfatase). Het is een krachtig antioxidant en co-factor in de productie van collageen en elastine, helpt zonschade en pigmentatieproblemen terug te draaien en voorkomen. Als fruitzuur verbetert het de teint en textuur van de huid doordat het helpt dode huidcellen verwijderen.
  • ARBUTIN: komt o.a. voor in de bladeren van de berendruifplant en bosbessenplant. Het is een polyfenol en remmer van enzym tyrosinase (dat de vorming van pigment bevordert). Het heeft hierdoor een depigmenterende werking. Het is dan ook een goed een alternatief voor het irriterende hydrochinon.


GEBRUIK

Roer tot een gladde substantie en breng een ruime hoeveelheid aan op gezicht, hals en decolleté. Na 10 min. verwijderen met een warm, vochtig kompres.