Vitamin E Serum

Vitamin E 25ml25 ml (Retail) en 50 ml (Salon)

Geschikt voor alle huidtypen; zelfs de gevoelige huid die geïrriteerd, gestrest of verzwakt is. En een must-have bij roodheid, (zon)verbranding, gebroken haarvaatjes, rosacea, eczeem, dermatitis, littekens en (vroegtijdige) veroudering. Ook ideaal na microdermabrasie, peeling, injectables of een operatie; om de huid te kalmeren, verzorgen en sneller te helpen herstellen.

Dit herstellende en hydraterende serum met 1% vitamine E helpt huidirritaties sneller herstellen, kalmeert, vermindert ontstekingen en roodheid, versnelt de genezing van (acne)littekens en biedt bescherming tegen schade door vrije radicalen. Het Vitamin E Serum helpt daarnaast de huideigen barrièrefunctie te verbeteren, wat een gevoelige huid of irritaties als eczeem helpt herstellen en voorkomen.

Ook wel het ‘EHBO-serum’ genoemd vanwege de sterk hydraterende en herstellende werking en de hoge dosis beschermende antioxidanten.

Versterkt de werking van het Vitamin A en/of C Serum.

BESCHERMING
Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine die helpt de huidbarrière te herstellen en te beschermen.

Vitamine E beschermt bovendien de huid door schade aan de celmembranen, het DNA en de eiwitten te helpen voorkomen. Het is een krachtige antioxidant die vrije radicalen bestrijdt (die ontstaan door bijvoorbeeld blootstelling aan UV-licht) . Vrije radicalen kunnen oxidatieve schade aan huidcellen veroorzaken. Vitamine E helpt daarnaast de peroxidatie van vetten te voorkomen (een belangrijke veroorzaker van schade aan het celmembraan).

Daarnaast beschermt vitamine E de fibroblast in de huid. Dit zijn de cellen die collageen, glycosaminoglycanen en de elastische vezels en glycoproteïnen van de huid aanmaken.

ONTSTEKINGSREMMENDE WERKING  
Vitamine E heeft een ontstekingsremmende werking. Diverse onderzoeken tonen aan dat vitamine E helpt de zwelling en roodheid na zonnebrand kan verminderen. Daarnaast is veelvuldig aangetoond dat vitamine E ontstekingsremmend is. Daardoor helpt het om post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH), zoals vlekjes die achterblijven na de genezing van puistjes, te voorkomen.

WONDGENEZING
Het is algemeen bekend dat de in vet-oplosbare vitamine E de genezing van de huid ondersteunt. Er is een grote hoeveelheid onderzoek, dat de werking van vitamine E bij de wondgenezing ondersteunt. De hoeveelheid vitamine E in de huid neemt bij een wond snel af. Mensen kunnen de essentiële vitamine niet zelf aanmaken, maar wel in hun lichaam opslaan. Vitamine E moet dus van buitenaf worden aangevoerd. Via de talg komt vitamine E vanuit onze voeding in de bovenste huidlagen terecht. Daarnaast kan de hoeveelheid vitamine E worden aangevuld door gebruik van een huidverzorgingsproduct met vitamine E.

Een wond geneest sneller als de huid van tevoren behandeld is met vitamine E. Vitamine E kan helpen bij wondheling; bij microneedling, laser of andere invasieve behandelingen kan de huid een week van tevoren behandeld worden met vitamine E.

Versterkt de werking van het Vitamin A en/of C Serum.

ACTIEVE INGREDIËNTEN:

Vitamine E (1%), hyaluronzuur, druivenpit- en macadamia olie.

Meer informatie over de actieve ingrediënten

INCI:
Aqua (water), glycerin, polysorbate 80, methyl gluceth-20, disodium lauriminodipropionate tocopheryl phosphates, phenoxyethanol, oenothera biennis (evening primrose) oil, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, macadamia ternifolia (macadamia) seed oil, polyacrylate crosspolymer-6, caprylyl glycol, disodium edta, citric acid, t-butyl alcohol.