Vitamin C Serum

Vitamin C Serum25 ml (Retail) en 50 ml (Salon)

Geschikt voor alle huidtypen; ook de gevoelige huid. In het bijzonder voor de zonbeschadigde huid, bij pigmentatie, collageentekort, een vale of ongelijkmatige teint, (vroegtijdige) veroudering en een gestreste of vermoeide huid.

Diverse onderzoeken tonen aan dat vitamine C de teint verheldert, de aanmaak van collageen een boost geeft en effectieve antioxidant bescherming biedt.

Naast vitamine C bevat dit serum ook hyaluronzuur (verbetert de hydratatie), druivenpitextract (extra antioxidanten) en zoethoutextract (werkt sterk verhelderend op de teint en pigmentvlekjes).

EEN EFFECTIEVE ANTIOXIDANT
Vitamine C gaat vroegtijdige veroudering van de huid tegen, doordat het bescherming biedt tegen oxidatieve stress, waarbij vrije radicalen ontstaan door bijvoorbeeld blootstelling aan UV-licht. Door oxidatieve stress kunnen cellulaire processen, die bijdragen aan de afbraak van collageen, inflammatie en veroudering van de huid, in gang gezet worden. Helaas neemt de hoeveelheid vitamine C in de huid snel af onder de invloed van UV-straling en blootstelling aan schadelijke milieufactoren zoals luchtvervuiling en roken.

STABIELE VITAMINE C
Dit serum bevat 3% van een stabiele, vet-oplosbare vorm van vitamine C, Ethyl Ascorbic Acid. Deze vorm van vitamine C is resistent voor oxidatie door omgevingsfactoren en doordat Ethy Ascorbic Acid vet-oplosbaar is kan het eenvoudig het celmembraan passeren, de vrije radicaal kettingreactie stoppen en zo voorkomen dat het DNA van de cel beschadigd wordt. Daarnaast voorkomt vitamine C de oxidatie van essentiële vetzuren in de cellen. Bij absorptie wordt ongeveer 90% door de huid omgezet in het huididentieke, biologisch actieve L-ascorbinezuur.

BEHANDELING VAN HYPERPIGMENTATIE EN SOLAR LETIGINES (OUDERDOMSVLEKKEN)
Pigmentatie ontstaat nadat de huid blootgesteld is aan een ‘trigger’. De belangrijkste trigger voor het ontstaan van pigmentatie is blootstelling aan zonlicht.
Andere bijkomende triggers zijn bijvoorbeeld:
• Oestrogeen, bijvoorbeeld bij zwangerschap of gebruik van een anticonceptiepil. Dit veroorzaakt melasma.
• Een ontstekingsproces, wat veroorzaakt wordt door een trauma aan de huid (bijvoorbeeld bij operaties, verwondingen of puistjes). Dit veroorzaakt PIH, postinflammotoire hyperpigmentatie
• Medicijngebruik, reactie op cosmetica of parfum

De triggers starten een proces op waarbij de melanocyten worden gestimuleerd om meer melanine aan te maken. Melanine synthese bestaat uit verschillende stappen. De tyrosinase reactie is één van de belangrijkste stappen en bepaalt de snelheid waarmee melanine wordt aangemaakt. Stoffen die tyrosinase verhinderen spelen daarom een belangrijke rol bij het voorkomen van pigmentatie. Vitamine C is bijzonder effectief in het tegengaan van de vorming van pigmentatie, door de remmende werking op tyrosinase.

COLLAGEEN SYNTHESE
Vitamine C vangt niet alleen vrije radicalen weg, maar helpt ook bij de aanmaak van collageen en zorgt dat de huid zijn stevigheid houdt. Collageen is een eiwit dat onderdeel is van ons bindweefsel. Ons bindweefsel bestaat voor 70% uit collageen. Het zorgt voor de elasticiteit en stevigheid van onze huid. Collageen wordt gemaakt door de fibroblasten. Vitamine C stimuleert de fibroblasten in de dermis; hierdoor wordt er zowel meer als kwalitatief betere collageen aangemaakt.

ACTIEVE INGREDIËNTEN:

Vitamine C (3%), hyaluronzuur, druivenpitextract en zoethout.

Meer informatie over de actieve ingrediënten

INCI
Aqua (water), methyl gluceth-20, ethyl ascorbic acid (3-o ethyl ascorbic acid), vitis vinifera (grape) seed extract, sodium hyaluronate, sodium citrate, citric acid, phenoxyethanol, polyacrylate crosspolymer-6, caprylyl glycol, glycyrrhiza glabra (licorice) root extract, sodium bisulfite.