Vitamin C Paste

30 ml (Retail)

Geschikt voor de normaal tot droge (rijpere) huid. Met name bij (beginnende) huidverslapping, zonschade en pigmentatie. Bij een gevoelige, vette of onzuivere huid of rosacea adviseren we het Vitamin C Serum.

Vitamin C Paste heeft de textuur van een crème maar fungeert als serum. Het is een uitstekende make-up primer, trekt direct in en geeft een zijdezachte huid en een matterend soft-focus effect. Diverse onderzoeken tonen aan dat vitamine C de teint verheldert, de aanmaak van collageen een boost geeft en effectieve antioxidant bescherming biedt.

Sheabutter beschermt de huidbarrière, helpt vocht vasthouden en verzacht de huid.

EFFECTIEVE ANTIOXIDANT
Vitamine C gaat vroegtijdige veroudering van de huid tegen, doordat het bescherming biedt tegen oxidatieve stress, waarbij vrije radicalen ontstaan door bijvoorbeeld blootstelling aan UV-licht. Door oxidatieve stress kunnen cellulaire processen, die bijdragen aan de afbraak van collageen, inflammatie en veroudering van de huid, in gang gezet worden. Helaas neemt de hoeveelheid vitamine C in de huid snel af onder de invloed van UV-straling en blootstelling aan schadelijke milieufactoren zoals luchtvervuiling en roken.

WATERVRIJE FORMULERING ZORGT VOOR STABIELE VITAMINE C
Vitamine C kan nogal onstabiel zijn; het oxideert snel. Zodra het oxidatieproces begint, neemt de effectiviteit van vitamine C in snel tempo af. Vitamin C Paste bevat 10% de meest pure vorm van vitamine C, L-ascorbic acid (ascorbinezuur). Deze vorm van vitamine C is huid identiek, maar erg instabiel: zodra het met water in aanraking komt begint het te oxideren. Daarom creëerde Alpha-H de Vitamin C Paste zonder water. Door de watervrije formulering is én blijft het serum 100% stabiel, werkzaam en effectief.

BEHANDELING VAN HYPERPIGMENTATIE EN SOLAR LETIGINES (OUDERDOMSVLEKKEN)
Pigmentatie ontstaat nadat de huid blootgesteld is aan een ‘trigger’. De belangrijkste trigger voor het ontstaan van pigmentatie is blootstelling aan zonlicht.
Andere bijkomende triggers zijn bijvoorbeeld:
• Oestrogeen, bijvoorbeeld bij zwangerschap of gebruik van een anticonceptiepil. Dit veroorzaakt melasma.
• Een ontstekingsproces, wat veroorzaakt wordt door een trauma aan de huid (bijvoorbeeld bij operaties, verwondingen of puistjes). Dit veroorzaakt PIH, postinflammotoire hyperpigmentatie
• Medicijngebruik, reactie op cosmetica of parfum

De triggers starten een proces op waarbij de melanocyten worden gestimuleerd om meer melanine aan te maken. Melanine synthese bestaat uit verschillende stappen. De tyrosinase reactie is één van de belangrijkste stappen en bepaalt de snelheid waarmee melanine wordt aangemaakt. Stoffen die tyrosinase verhinderen spelen daarom een belangrijke rol bij het voorkomen van pigmentatie. Vitamine C is bijzonder effectief in het tegengaan van de vorming van pigmentatie, door de remmende werking op tyrosinase.

COLLAGEEN SYNTHESE
Vitamine C vangt niet alleen vrije radicalen weg, maar helpt ook bij de aanmaak van collageen en zorgt dat de huid zijn stevigheid houdt. Collageen is een eiwit dat onderdeel is van ons bindweefsel. Ons bindweefsel bestaat voor 70% uit collageen. Het zorgt voor de elasticiteit en stevigheid van onze huid. Collageen wordt gemaakt door de fibroblasten. Vitamine C stimuleert de fibroblasten in de dermis; hierdoor wordt er zowel meer als kwalitatief betere collageen aangemaakt.

VERBETERT WERKING SPF
Onderzoek* heeft aangetoond dat ascorbinezuur de werking van een SPF dagcrème verbetert. Het plaatselijk aanbrengen van 10% ascorbinezuur resulteerde in 52% minder roodheid veroorzaakt door UVB en tot 40-60% minder celdood als gevolg van vrije radicalen.

Het ascorbinezuur zorgt als fruitzuur voor verwijdering van dode huidcellen, het verhelderen van de teint en het oplichten van pigmentvlekjes.

* Farris PK. Cosmetical Vitamins: Vitamin C. In: DraelosZD, Dover JS, AlamM, editors. Cosmeceuticals. Procedures in Cosmetic Dermatology. 2nd ed. New York: Saunders Elsevier; 2009. pp. 51–6.

ACTIEVE INGREDIËNTEN:

10% L-ascorbic acid (ascorbinezuur), shea butter.

Meer informatie over de actieve ingrediënten

INCI:
Cyclopentasiloxane, dimethicone, ascorbic acid, polysilicone-11, butyrosperum parkii (shea butter), ethylhexyl hydroxystearate.