Vitamin B Serum

25 ml (Retail) en 50 ml (Salon)

Geschikt voor alle huidtypen. In het bijzonder bij een droge en vochtarme, een vette en vochtarme of een gevoelige huid, ter ondersteuning en herstel van de huidbarrière (bijvoorbeeld bij regelmatige peelings)

Niacinamide is een stabiele werkstof die goed gecombineerd kan worden met andere ingrediënten en die goed door verschillende huidtypen verdragen wordt.

Niacinamide is de biologisch actieve vorm van niacin (vitamine B3). Het is een krachtig celcommunicerend ingrediënt dat de huid veel te bieden heeft:
• Krachtige antioxidant;
• Zorgt voor meer celenergie en stimuleert daardoor de collageen synthese in de fibroblasten;
• Stimuleert de aanmaak van ceramiden in de bovenste lagen van de huid, stabiliseert daarmee de huidbarrière en helpt TEWL te voorkomen;
• Heeft een ontstekingsremmend effect, door een remmende werking op de productie van triglyceriden in de talgklieren. Hierdoor wordt er minder talg geproduceerd en is de talg vloeibaarder, waardoor er minder verstoppingen in de follikel ontstaan;
• Voorkomt dat melasomen (pakketjes met pigment) worden afgegeven aan de keratinocyten, waardoor er minder pigmentatie in het huidoppervlak ontstaat;
• Verbetert de microcirculatie in de huid en ondersteunt de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de huidcellen.

Dit sterk hydraterende en herstellende serum bevat 5% vitamine B3 (niacinamide) en 1% vitamine B5 (panthenol), ferulic acid en koperpeptiden. Het legt een vochtreservoir in de huid aan, herstelt de huidbarrière en remt de talgproductie, waardoor de huid minder gevoelig is voor externe invloeden, acne, een glimmende T-zone en de vorming van droogtelijntjes. Het Vitamin B Serum werkt ook sterk vervagend op pigmentvlekjes en zorgt voor een egalere teint.

Ferulic acid is rijk aan antioxidanten; zij herstellen en voorkomen schade door UV, stress, roken en luchtvervuiling. Ferulic acid werkt, samen met niacinamide, bovendien sterk vervagend op pigmentvlekjes en andere oneffenheden. Koperpeptiden en Matrixyl-6 stimuleren de aanmaak van collageen en hyaluronzuur en helpen glycatie (verstijven van collageenvezels) tegengaan.

ACTIEVE INGREDIËNTEN:

Vitamine B3 (niacinamide) (5%), vitamine B5 (1%), koper peptiden, Matrixyl-6, ferulic acid, chia zaad en Fision Hydrate™.

Meer informatie over de actieve ingrediënten

INCI:
Aqua (water), glycerin, niacinamide, methyl gluceth-20, salvia hispanica seed extract, sodium pca, panthenol, phenoxyethanol, ferulic acid, hyaluronic acid, polyacrylate crosspolymer-6, wheat amino acids, caprylyl glycol, sodium hyaluronate, disodium edta, citric acid, lactobacillus ferment, copper tripeptide-1, hydroxyproline, ci 42090 (blue 1) (fdc blue #1-aluminum lake).