Alpha-H Vitamine A serum

Vitamin A 0,5% Serum

25 ml (Retail) en 50 ml (Salon)

Geschikt voor alle huidtypen. In het bijzonder de zonbeschadigde huid, bij hormonale disbalans, jeugd- en hormonale acne, grove poriën, vroegtijdige veroudering, een onzuivere huid, verdikte (rokers)huid of (acne)littekens. Ook een ideaal startproduct voor de huid die niet eerder met retinol of fruitzuren in aanraking is geweest. 

Het Vitamin A 0,5% Serum bevat 0.5% vitamine A (0.25% retinol en 0.25% retinyl propionate).

Bij een gevoelige huid bevelen we geen vitamine A aan, maar behandelen we in eerste instantie de gevoeligheid. Bij tekenen van een gevoelige huid is het aannemelijk dat de huid tijdelijk heftig reageert op het gebruik van retinoïden.

Let op: het product bevat vitamine A. Daarom NIET gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding.

WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN
Vitamine A is een van de best onderzochte huidverzorgingsingrediënten. Het is een klinisch bewezen anti-age vitamine; onderzoek toont duidelijk aan dat de huid veel baat heeft bij het gebruik van vitamine A. Vitamine A stimuleert de deling van de huidcellen van binnenuit, voor een nieuwe frisse huid, snellere genezing en een vermindering van pigmentatie en onzuiverheden. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen en remt de afbraak van collageen, voor een dikkere en steviger dermis, waardoor rimpeltjes minder zichtbaar zijn.

VERSCHILLENDE VORMEN VITAMINE A
Ons lichaam produceert geen vitamine A en maar een klein deel van de vitamine A die we via ons eten binnenkrijgen komt uiteindelijk bij de huid terecht. Bovendien breekt de vitamine A in de huid af onder de invloed van UV-licht.

Om de hoeveelheid vitamine A in de huid aan te vullen kan deze aangebracht worden op de huid. Hiervoor zijn diverse vormen van vitamine A beschikbaar, ook wel retinoïden genoemd. Om invloed uit te kunnen oefenen op de huid, moeten retinoïden worden omgezet in de biologisch actieve vorm van vitamine A (vitamine A zuur). Dit proces verloopt automatisch wanneer retinoïden op de huid worden aangebracht, doordat de huidcellen hiervoor speciale receptoren bevatten.

RETINYL PROPIONATE
Dit is een stabiele, in olie oplosbare Vitamine A ester, die gemakkelijk kan doordringen in de huid, waar het omgezet wordt in vitamine A zuur. Vitamine A esters worden over het algemeen goed verdragen door de meeste huidtypes en zijn stabieler onder de invloed van licht.

RETINOL
Retinol wordt als een meer pure vorm van vitamine A gezien, omdat er in de huid minder stappen nodig zijn bij de conversie in het biologische actieve vitamine A zuur. De concentratie Retinol in de Alpha-H producten is hoog genoeg om een verandering in de huid te zien bij gebruik, maar laag genoeg om huidirritatie door snelle absorptie te vermijden.

Deze vormen van vitamin A hebben overigens niet hetzelfde effect op de talgklieren als de retinoïde isomeren die gebruikt worden bij de behandeling bij ernstige vormen van acne. De Alpha-H vitamine A kan gebruikt worden om rode vlekje of PIE (Post Inflammatory Erythema) te verminderen, maar is niet geformuleerd om ernstige vormen van acne te behandelen.

ACTIEVE INGREDIËNTEN:
Vitamine A (0.5) (0.25% retinol en 0.25% retinyl propionate), squalaan, teunisbloemolie, jojoba olie, macadamia olie, tomaat extract.

Meer informatie over de actieve ingrediënten

INCI
Aqua (water), glycerin, methyl gluceth-20, polysorbate 80, polyacrylate crosspolymer-6, phenoxyethanol, squalane, retinol, polysorbate 20, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, solanum lycopersicum (tomato) fruit extract, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, oenothera biennis (evening primrose) oil, macadamia ternifolia (macadamia) seed oil, retinyl propionate, caprylyl glycol, sodium stearoyl glutamate, disodium edta, citric acid.