NANO EGF CURE SERUM 938

100 ml

Epidermale groeifactoren (EGF) zijn eiwitten die van nature voorkomen in de fibroblasten en fundamenteel zijn voor de celgroei, celvernieuwing en genezingsprocessen, o.a. doordat ze de aanmaak van collageen, elastine en glycosaminoglycanen (GAG’s) stimuleren.

Naarmate we ouder worden neemt de huideigen aanmaak van epidermale groeifactoren echter af, met verlies van volume, stevigheid, elasticiteit en hydratatie tot gevolg. Het Nano EGF Serum vult de huideigen voorraad EGF weer aan en draagt zo direct bij aan huidvernieuwing, huidverbetering en wondgenezing. Door de sterk ontstekingsremmende werking zijn epidermale groeifactoren ook bij uitstek geschikt voor aanpak van acne.

INZETBAARHEID:
Alle huidtypen, in het bijzonder bij (vroegtijdige) veroudering, acne, verse littekens, striae, een beschadigde, gevoelige en/of geïrriteerde huid. Ook ideaal bij peelings, microneedling, microdermabrasie, laser en andere behandelingen die de huidbarrière tijdelijk (gecontroleerd) beschadigen. Niet gebruiken bij psoriasis of gevoeligheid voor keloïdvorming.

KEY INGREDIËNTEN:

  • SH-OLIGOPEPTIDE-1: peptide bestaande uit de aminozuren lysine, glycine en histidine, met een identieke chemische structuur als van nature in de huid voorkomende groeifactoren. Dit EGF-molecuul werd als eerste groeifactor (er zijn meerdere groeifactoren) toegepast in serums en crèmes en is tot op heden nog steeds de meest gebruikte. Bij aanbrenging op de huid heeft het bewezen wond helende, huidvernieuwende en huidverbeterende eigenschappen en helpt het (vroegtijdige) huidveroudering afremmen: het verhoogt de proliferatie van fibroblasten, het stimuleert de eiwitsynthese, de vorming van haarvaatjes en de aanmaak collageen (type I), elastine en glycosaminoglycanen. Een studie1 uit 2012 toonde dan ook een significante verbetering in o.a. fijne lijntjes en rimpels binnen de eerste maand van gebruik en aanhoudende verbetering gedurende de verdere duur van de studie (3 maanden).
  • SODIUM HYALURONATE: levert een belangrijke bijdrage aan de celdeling en migratie van huidcellen naar het huidoppervlak, bevordert de fibroblast activiteit en zorgt dat essentiële voedingsstoffen vanuit het bloed naar de levende huidcellen worden getransporteerd. Het belangrijkste kenmerk is echter dat het tot duizend maal het eigen gewicht aan vocht kan aantrekken en vasthouden.
  • CERAMIDE-NP: komt van nature in de huid voor; een gezonde huid bestaat over het algemeen voor 50% uit ceramiden, waarvan velen de NP-variant (‘N’ staat voor het type normaal vetzuur dat eraan is gekoppeld, “P” voor de fytosfingosinebasis). Het heeft sterk een vochtbindende en huidbarrière versterkende werking.
  • PROLINE: nodig voor aanmaak van collageen en dus verantwoordelijk voor de stevigheid, elasticiteit en wondgenezing.
  • THREONINE: nodig voor aanmaak van collageen en dus verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit en wondgenezing.
  • ARGININE: bevordert de ontwikkeling van collageen en cel vernieuwing, helpt huidbeschadigingen herstellen
  • SQUALANE: lijkt qua moleculaire structuur op de huideigen lipiden en wordt daardoor makkelijk opgenomen. Het beschermt de huidbarrière, helpt de hydratatie en natuurlijke oliën in de huid te behouden, verbetert de elasticiteit, stevigheid en textuur en heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het jeuk, roodheid en zwelling verlicht. Het is bovendien een krachtige antioxidant die de huid helpt beschermen tegen UV-schade en fijne lijntjes en rimpels zichtbaar vermindert.

GEBRUIK:

  • Salongebruik: Perfect na peelings, microneedling, HIFU, CO2, fractional laser en alle andere behandelingen waarbij de huid op een gecontroleerde manier wordt beschadigd. Kan worden aangebracht onder crème- of HydroJelly maskers als extra boost en/of als (onderdeel van de) afsluitende verzorging na een behandeling. Wil je de Nano EGF formule insluizen? Kies dan voor de Nano EGF Ampullen. Door de geïoniseerde formule zijn deze geschikt om in te sluizen met microcurrent/microstroom/iontoforese apparatuur, de serums zijn hier niet voor geschikt.
  • Thuisgebruik: ochtend en/of avond aanbrengen op een schone, droge huid. Opvolgen met dag-/nachtcrème.

INCI
Water, Sodium Hyaluronate, Glycerin, Butylene Glycol, sh-Oligopeptide-1(10ppb), Lecithin, CeramideNP, Hydrogenated Lecithin, Betaine, Sodium PCA, Proline, Threonine, Glutamic Acid, Lysine, Arginine, Sorbitol, Glycine, Ceresin, Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Octyldodecanol, Tocopheryl Acetate, Illicium Verum (Anise) Fruit Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Cholesterol, Panthenol, Xanthan Gum, Polysorbate 20, Styrene/VP Copolymer, Disodium EDTA, Caprylylglycol, 1,2-Hexanediol, Fragrance.