GLYCOLIC ACID 1% – Brightening Solution

GLYCOLIC ACID 1% – Brightening Solution

10 ampullen van 2ml per ampul

Anti-aging, acne, hyperpigmentatie, littekens, striae

Glycolzuur is het meest gebruikte fruitzuur (alfa hydroxyzuur, AHA) vanwege de brede inzetbaarheid. Van alle fruitzuren heeft het de kleinste moleculaire structuur, waardoor het diep in de huid kan doordringen. Het heeft 5 belangrijke functies:

  1. Exfoliëren: glycolzuur verwijdert dode huidcellen, waardoor de teint verheldert en egaliseert, fijne lijntjes minder diep worden en littekentjes vervagen. Het helpt de huid en poriën bovendien goed schoonhouden, wat de kans op onzuiverheden vermindert.
  2. Hydrateren: glycolzuur heeft sterk vochtbindende eigenschappen, waardoor de huid haar eigen vocht beter vasthoudt en de hydratatie verbetert.
  3. Huidversteviging: glycolzuur stimuleert de fibroblast activiteit en daarmee de aanmaak van collageen, elastine en glycosaminoglycanen. Zo helpt het fijne lijntjes, rimpeltjes en andere vormen van huidbeschadiging (bijv. littekens) minimaliseren.
  4. (Hyper)pigmentatie vermindering: de exfoliërende werking resulteert in het uiteenvallen van opgehoopt pigment. Daarnaast helpt glycolzuur het pigment ook te ontkleuren.
  5. Verbeteren van de opname en werking van andere werkstoffen: de exfoliërende werking resulteert eveneens in een verbeterde opname en effectiviteit van andere huidverbeterende ingrediënten omdat een huid die ontdaan is van dode huidcellen beter doordringbaar is. Daarnaast is glycolzuur door de kleine moleculaire structuur een uitstekend transportmiddel voor andere werkstoffen. Zij hechten zich aan glycolzuur, dat hen dieper mee de huid in trekt. Glycolzuur kan tot in de basaal cellaag doordringen, wat tot op een diep niveau zorgt voor huidverbetering.

TIP: Combineer de Glycolic Acid – Brightening Solution ampullen met de Polyvitamins – Nutritive Solution ampullen voor vermindering van striae.

ACTIEVE INGREDIENTEN

  • Glycolzuur

INCI

Aqua/Water, Glycolic Acid, Polysorbate 20, Linoleic Acid, Linolenic Acid.