DEXPANTHENOL PROVITAMINE B5 – Nutritive Solution

DEXPANTHENOL 20% PROVITAMINE B5 – Nutritive Solution

10 ampullen van 5ml per ampul

Anti-aging, acne, littekens, striae, haarverlies

Dexpanthenol, ook wel bekend als D-panthenol of pro-vitamine B5, heeft een sterk hydraterende werking. Het helpt de huid vocht vasthouden en trans-epidermaal vochtverlies (TEWL) tegengaan, waardoor de huid haar natuurlijke elasticiteit behoudt.

Daarnaast heeft het sterk kalmerende en huidherstellende eigenschappen dankzij de vitaminevormende werking: dexpanthenol wordt in de huid omgezet in panthoteenzuur (vitamine B5), dat weer onderdeel is van co-enzym A. Zo stimuleert het de energietoevoer naar de huidcellen en versnelt het de aanmaak van nieuwe huidcellen, herstel van beschadigd weefsel en bevordert het een normale verhoorning (huideigen beschermlaag). Daarnaast werkt het ontstekingsremmend.

Bij wetenschappelijk onderzoek heeft dexpanthenol zich in het bijzonder effectief bewezen in de behandeling van littekens, brandwonden en diverse huidziekten. Het wordt ook veelvuldig ingezet bij de aanpak van haarverlies, omdat het de cellulaire activiteit van de haarfollikels versnelt. Het hoort dan ook in het standaardpakket van elke ‘meso-hair’ behandelaar.

 

ACTIEVE INGREDIENTEN

  • Panthenol

INCI

Aqua/Water, Panthenol.