COLLAGEN CURE AMPULLEN 912

10 ampullen van 2ml per ampul

Puur collageen in serums, crèmes of ampullen verwerken heeft geen zin: de molecuul is te groot en te complex om in de huid door te dringen. Daarom bevatten de Collagen Cure ampullen van esthemax gehydrolyseerd collageen; hierbij is het collageenmolecuul gesplitst in kleinere, tot in de dermis opneembare aminozuren die de fibroblasten voorzien van de juiste bouwstenen voor aanmaak van nieuw en meer collageen.

De hoge dosis sodium hyaluronate (hyaluronzuur) zorgt voor een extra boost van de fibroblast activiteit en stimuleert de aanmaak van glycosaminoglycanen (GAG’s), die ook weer bijdragen aan de collageen aanmaak. Het in deze ampullen gebruikte sodium hyaluronate heeft een moleculairgewicht van 3000Da (Dalton), waarmee het valt in de categorie ‘ultra low moleculair weight’*. Dit staat garant voor zeer diepe opname (tot in de dermis) en het zogeheten ‘plumping’ effect.

INZETBAARHEID:
Alle huidtypen, in het bijzonder bij fijne lijntjes, rimpels, verslapping.

KEY INGREDIËNTEN:

  • GEHYDROLISEERD COLLAGEEN (COLLAGEENPEPTIDE): hierbij is het collageenmolecuul door middel van hydrolyse gesplitst in door de huid (tot in de dermis) opneembare peptiden of aminozuren die zorgen voor aanmaak van nieuw/meer collageen. Bijkomende voordelen: door de hydrolyse krijgt het een unieke aminozuur structuur met extra hoge concentraties van de aminozuren glycine, lysine en proline. Door de verandering in de molecuul structuur ontstaat bovendien een antioxidant werking.
  • SODIUM HYALURONATE: de zuiverste vorm van hyaluronzuur*, ontdaan van alle eiwitten die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Hierdoor is de best opneembare soort hyaluronzuur; want een chemische verbinding van 91% hyaluronan (hyaluronzuur) met een zout (sodium). De zoutverbinding zorgt dat het een veel lager moleculairgewicht krijgt waardoor het echt diep in de huid kan doordringen. De moleculaire grootte is daarbij echter bepalend; ‘zware’ sodium hyaluronate moleculen komen niet verder dan het stratum corneum (hoornlaag) en doen niet veel meer dan het huidoppervlak hydrateren; ‘lichtgewicht’ moleculen komen veel dieper en hebben als extra voordeel dat ze transepidermaal waterverlies tegengaan en echt een ‘opvullende’ werking hebben. Het in dit serum gebruikte sodium hyaluronate heeft een moleculairgewicht van 3000Da (Dalton), waarmee het valt in de categorie ‘ultra low moleculair weight’**. Het is in staat tot duizend maal het eigen gewicht aan vocht aan te trekken en vast te houden. Dit zorgt voor optimale hydratatie, behoud van elasticiteit en meer volume in de huid: fijne lijntjes worden van binnenuit opgevuld. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van huideigen glycosaminoglycanen (GAG’s). Zij spelen ook weer een sleutelrol bij het vasthouden van vocht in de huid en stimuleren de collageenaanmaak.
  • ALOE VERA: sterk hydraterend, kalmerend, verzachtend en anti-irriterend. Het is rijk aan vitamines, mineralen, aminozuren en proteïnen die vrije radicalen helpen neutraliseren.
  • ANIJS EXTRACT: verheldert de teint en de phenolhoudende bestanddelen bieden een krachtige antioxidant werking ter bescherming tegen vrije radicalen. Dit komt door de chelerende eigenschappen van anijs, die de activiteit van bepaalde afbrekende peptiden kunnen remmen.
  • PANTHENOL: wordt in de huid omgezet in co-enzym A, wat de celdeling stimuleert en wondgenezing bevordert. Door het hoge penetratievermogen is het een geweldige vochtinbrenger, samen met de hydrofiele (vochtbindende) eigenschappen helpt het de vochtigheidsgraad normaliseren en een ruwe, schilferige huid bestrijden. Het werkt ontstekingsremmend en kalmerend bij o.a. jeuk, contactallergieën, irritaties en zonnebrand, het verbetert de elasticiteit en bevordert de opbouw van zwavel bevattende eiwitten (bijv. in de keratine van de hoornlaag).
  • ALLANTOÏNE: exfoliërend en keratolytisch. Maakt de hoornlaag zacht en week waardoor de huid beter in staat is water vast te houden. Kalmeert en verzacht.
  • TOCOPHERYL ACETATE (VITAMINE E): sterk hydraterend, krachtig antioxidant die schade door vrije radicalen aanpakt en helpt roodheid en irritatie verminderen. Het herstelt de huideigen glow, geeft het afweersysteem van de huid een boost, bespoedigt het helingsproces van de huid, kalmeert en voorkomt onnodig littekenweefsel.

GEBRUIK:
Schud de ampul en breek deze met behulp van de bijgeleverde opener open bij de hals, ter hoogte van de ringvormige markering. Bevestig de eveneens bijgeleverde druppelaar/pipet op de opening en druppel de inhoud van de ampul op de vingertoppen door lichtjes te knijpen in de pipet. Beng aan op gezicht, hals en decolleté. De geopende ampul is eventueel tot 24 uur na opening houdbaar/bruikbaar; mits koel bewaard.

  • Salongebruik: breng een ampul aan onder een crèmemasker of HydroJelly masker als extra ‘booster’ en/of breng de ampul aan als (onderdeel van de) afsluitende verzorging na collageen stimulerende behandelingen. Vanwege de geïoniseerde formule zijn de ampullen ook perfect om in te sluizen d.m.v. microcurrent/microstroom/iontoforese apparatuur (anode/plus pool). De ampullen zijn niet geschikt om te gebruiken in combinatie met microneedling.

INCI
Water, Glycerin, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Hydrolyzed Collagen, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Illicium Verum (Anise) Fruit Extract, Panthenol, Allantoin, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, 1,2-Hexanediol, Yellow6, Red40, Fragrance.

* Er zijn 3 soorten hyaluronzuur: hydrolyzed hyaluronic acid, sodium acetylated hyaluronic acid en sodium hyaluronate.
** High molecular weight = 1.000.000 – 1.500.000 Da (1000 – 1500 kDa)

Low molecular weight = 80.000 – 1.000.000 Da (800 – 1000 kDA)
Extra low molecular weight = 80.000 – 110.000 Da (80 – 100 kDa)
Super low molecular weight = minder dan 50000 Da (50 kDa)
Ultra low molecular weight = minder dan 6000 Da (<6 kDa)