CERAMIDE CURE SERUM 940

100 ml

Ceramiden zijn huideigen vetzuren (lipiden); essentieel voor het vochtgehalte en de bescherming tegen het binnendringen van micro-organismen. Naarmate we ouder worden neemt het aantal ceramiden echter af. Het gevolg: de huid wordt droog, ruw, reactief en gevoelig en verliest langzaam maar zeker haar beschermende werking, met allerhande huidproblemen tot gevolg. Gelukkig kan een ceramidetekort eenvoudig worden aangevuld met huidverzorging op basis van ceramiden. Ook de huid die van nature minder ceramiden bevat (bijv. eczeem, psoriasis) heeft hier veel baat bij, net als de huid die wordt behandeld met tretinoïne (bijv. Roaccutane) vanwege acne.

Het Ceramide Serum bevat een uitzonderlijk hoge dosis pure ceramiden. Ze vullen het tekort in de huid aan, gaan transepidermaal vochtverlies (TEWL) tegen en versterken en herstellen de barrièrefunctie. Aangezien ceramiden het meest effectief zijn als ze worden gecombineerd met ander huideigen vetzuren is de formule aangevuld met o.a. cholesterol, glycerine, squalane en ander huideigen of huididentieke vetten.

INZETBAARHEID:
Alle huidtypen. In het bijzonder de vet-/vochtarme huid, gevoelige huid, rijpere huid en bij een atopische constitutie (bijv. eczeem, psoriasis). Perfect voor de huid snel lijdt onder koud en guur weer en essentieel voor de huid die wordt behandeld met tretinoïne; ter ondersteuning van de barrièrefunctie.

KEY INGREDIËNTEN:

  • CERAMIDE-NP: komt van nature in de huid voor; een gezonde huid bestaat over het algemeen voor 50% uit ceramiden, waarvan velen de NP-variant (‘N’ staat voor het type normaal vetzuur dat eraan is gekoppeld, “P” voor de fytosfingosinebasis). Het heeft sterk een vochtbindende en huidbarrière versterkende werking.
  • SODIUM HYALURONATE: levert een belangrijke bijdrage aan de celdeling en migratie van huidcellen naar het huidoppervlak, bevordert de fibroblast activiteit en zorgt dat essentiële voedingsstoffen naar de huidcellen worden getransporteerd. Het belangrijkste kenmerk is echter dat het tot duizend maal het eigen gewicht aan vocht kan aantrekken en vasthouden.
  • GLYCERIN: komt van nature in de huid voor (hoornlaag). Wordt gezien als de beste humectant (stoffen die vocht aantrekken en vasthouden) en draagt actief bij aan een betere barrièrefunctie.
  • SQUALANE: lijkt qua moleculaire structuur op de huideigen lipiden en wordt daardoor makkelijk opgenomen. Het beschermt de huidbarrière, helpt de hydratatie en natuurlijke oliën in de huid te behouden, verbetert de elasticiteit, stevigheid en textuur. en heeft ontstekingsremmende eigenschappen en is een krachtige antioxidant.
  • CHOLESTEROL: vormt samen met ceramiden en vrije vetzuren de extracellulaire matrix; de ‘klonterige’ substantie die de ruimte tussen de huidcellen opvult, ze bij elkaar houdt en beschermt tegen uitdroging. PROLINE: nodig voor aanmaak van collageen en dus verantwoordelijk voor de stevigheid, elasticiteit en wondgenezing.
  • THREONINE: nodig voor aanmaak van collageen en dus verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit en wondgenezing.
  • ARGININE: aminozuur, bevordert de ontwikkeling van collageen en cel vernieuwing, helpt huidbeschadigingen herstellen.

GEBRUIK:

  • Salongebruik: breng aan onder een crèmemasker of HydroJelly masker als extra ‘boost’ en/of als (onderdeel van de) afsluitende verzorging. Wil je de Ceramide formule insluizen? Kies dan voor de Ceramide Ampullen. Door de geïoniseerde formule zijn deze geschikt om in te sluizen met microcurrent/microstroom/iontoforese apparatuur, de serums zijn hier niet voor geschikt.
  • Thuisgebruik: ochtend en/of avond aanbrengen op een schone, droge huid. Opvolgen met dag-/nachtcrème.

INCI
Water, Sodium Hyaluronate, Glycerin, Butylene Glycol, Ceramide NP, Hydrogenated Lecithin, Lecithin, Betaine, Sodium PCA, Proline, Threonine, Glutamic Acid, Lysine, Arginine, Sorbitol, Glycine, Ceresin, Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Octyldodecanol, Tocopheryl Acetate, Illicium Verum (Anise) Fruit Extract, Hamamelis Virginia (Whitch Hazel) Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Cholestrol, Panthenol, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Fragrance.