BLUE GLACIER CRYO HydroJelly Mask

Sterk verkoelend en kalmerend masker op basis van cryotherapie (kou). Geeft niet alleen een verkoelend effect, maar veroorzaakt daadwerkelijk een endotherme (temperatuur verlagende) reactie in de huid, waardoor warmte wordt geabsorbeerd en de huid tot 3 graden Celsius afkoelt; ideaal na behandelingen die warmte en roodheid (erytheem) veroorzaken zoals laser en microneedling.

Kou heeft daarnaast talloze andere positieve effecten op de huid. Het kalmeert, vermindert pijn en jeuk en zorgt dat bloedvaatjes zich vernauwen, waardoor de huideigen immuunfunctie versterkt en ontstekingen, zwelling en roodheid verminderen. Dat maakt dit masker nuttig bij aanpak van (rest)acne, couperose, rosacea, dermatitis, eczeem, psoriasis en andere ontsteking gerelateerde huidaandoeningen, maar ook bij donkere wallen en kringen rond de ogen. Kou zorgt bovendien voor samentrekking van de poriën en onderliggende spiertjes waardoor de huid gladder en strakker oogt en het verbetert de doorbloeding, wat zorgt voor een gezonde glow.

INZETBAAR:

Bij ontstekingen, zwelling, roodheid (couperose, rosacea, dermatitis, eczeem), grove poriën en donkere kringen/wallen. Ook ideaal op een zonverbrande huid en na extracties, harsen, bindweefselmassage en andere intensieve behandelingen waarbij de huid sterk gekalmeerd en/of gekoeld moet worden, zoals na laser, microneedling en microdermabrasie.

WERKING

  • Directe verkoeling en absorptie van warmte uit de huid.
  • Kalmeert ontstekingen en vermindert jeuk, roodheid en zwelling.
  • Versterking van het huideigen afweersysteem en haarvaatjes (couperose, rosacea).
  • Door samentrekking van poriën en onderliggende spiertjes oogt de huid gladder, rustiger en gelijkmatiger.
  • Geeft een gezonde, frisse glow.

KEY INGREDIENTEN

  • GLESTJERKLEI: bevat meer dan 60 verschillende mineralen en sporenelementen, waaronder magnesium, koper, zwavel, zilver, calcium, natrium, kalium en ijzer. Zij ondersteunen een gezonde celfunctie en het microbioom en zijn onmisbaar bij de vorming van collageen.
  • XYLITOL (BERKENSUIKER): in tegenstelling tot vele andere ingrediënten die slechts een verkoelend gevoel geven, veroorzaakt in water opgelost xylitol daadwerkelijk een endotherme reactie in de huid, waardoor warmte wordt geabsorbeerd en de huid met 1-3 graden Celsius afkoelt. Daarnaast werkt het alkaliserend (handhaving van de juiste pH-waarde), antibacterieel en schimmelwerend, helpt het een geïrriteerde huid te zuiveren en de hydratatie te verbeteren door de natuurlijke hoeveelheid hyaluronzuur in de huid te verhogen. Bovendien stimuleert xylitol het natuurlijke proces van de keratinocyten (huidcellen) in hun migratie tot in de bovenste huidlagen.
  • MENTHOL: heeft een verkoelend, verzachtend en licht verdovend effect op de huid, waardoor o.a. jeuk minder wordt.
  • GOTU KOLA (CENTELLA ASIATICA): helpt de huid te helen en vermindert littekenvorming. Het behandelt acne, kalmeert en stimuleert de doorbloeding, de groe van nieuwe cellen en aanmaak van collageen, voor het sneller sluiten van wondjes.
  • ELEKTROLYTEN UIT GEVRIESDROOGD KOKOSWATER: de gevriesdroogde, poedervorm van kokoswater zit vol zit met eiwitten, aminozuren, suikers, vitaminen, mineralen en groeihormonen (kinetine) die een gezonde celgroei en hydratatie van de huid ondersteunen en zorgen voor een significante verbetering van veel huidaandoeningen (o.a. droogte, jeuk, donkere kringen). Ook helpen ze de huideigen pH-waarde in evenwicht te brengen.

Vrij van: parabenen, sulfaten, ftalaten, talk(poeder), maiszetmeel.