BIOTIN – Nutritive Solution

BIOTIN – Nutritive Solution

10 ampullen van 2ml per ampul

Anti-aging, acne, haaruitval

Biotine, ook bekend als vitamine H of vitamine B8, is de ‘sleutelvitamine’ voor een gezonde huid en haardos. Het speelt een belangrijke rol bij de (cel)groei, het cel metabolisme en herstelprocessen van de huid, met name omdat het onmisbaar is voor de aanmaak van vetzuren in de huid. Zonder deze vetzuren kunnen de huidcellen simpelweg niet goed functioneren; hetgeen onvermijdelijk zal leiden tot een droge, schilferige, geïrriteerde huid en andere huidafwijkingen. Biotine wordt dan ook vaak ingezet voor de aanpak van dermatitis, eczeem en diverse andere huidproblemen.

De Biotin ampullen vormen daarom een zeer krachtige en doelgerichte behandeling voor de huid die uit balans is (gevoelig, droog, schilferig, geïrriteerd). De ampullen stimuleren de aanmaak van essentiële vetzuren, wat zorgt voor herstel van de vet-/vochtbalans (huid barrière). Een goed functionerende huid barrière voorkomt bovendien overmatig vochtverlies (trans epidermal water loss, TEWL), waardoor de hydratatie verbetert en de huid weer een gezonde glow krijgt.

Daarnaast stimuleert biotine de celgroei/-vernieuwing, wat resulteert in een verbetering van fijne lijntjes en rimpeltjes omdat de dichtheid, elasticiteit en het huideigen herstelvermogen verbeteren. Biotine zorgt van binnenuit, op celniveau, voor een gezonde, sterke en weerbare huid in topconditie.

Biotine is bovendien een belangrijk ingrediënt bij microneedling/mesotherapie voor haargroei. Het wordt veelvuldig en met succes ingezet bij (vroegtijdige) haaruitval en haargroeiproblemen. Het helpt de haren bovendien gezond en sterk te houden door een aanzienlijke verbetering van de activiteit in de haarfollikel, wat leidt tot steviger haar en een vollere haardos.

ACTIEVE INGREDIENTEN

  • Biotine

INCI

Aqua/Water, Sodium Chloride, Biotin, Sodium Hydroxide.