TAURINE – Anti-Oxidant Solution

TAURINE – Anti-oxidant Solution

10 ampullen van 2ml per ampul

Anti-aging, pigmentatie, haaruitval, dun/breekbaar haar

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het lichaam de taurine niveaus in beschadigde weefsels verhoogt om zichzelf te herstellen. Dit leidde tot de ontdekking dat taurine op meerdere vlakken een essentiële rol speelt bij huidherstel1: het stimuleert de doorbloeding (energietoevoer naar de cellen) en de vorming van collageen en keratine, het her-hydrateert de keratinocyten (belangrijkste cellen van de bovenste huidlagen), het remt glycatie (verstijving van collageen door suikers), beschermt de celmembranen tegen schade door vrije radicalen en remt apoptose (celdood).

Daarnaast heeft het sterk ontstekingsremmende en ontgiftende eigenschappen, wat cellulaire toxiciteit (en dus een slechter functioneren van de cellen) helpt voorkomen. Al deze eigenschappen dragen actief bij aan het beschermen van de huidcellen tegen vroegtijdige veroudering en zorgen dat een vermoeide huid een flinke oppepper krijgt. Met name de huid die is blootgesteld aan een hoge mate UV, tabaksrook of luchtvervuiling en daardoor zichtbaar lijdt heeft baat bij taurine.

Ook op het gebied van haargroei is de werking van taurine op meerdere vlakken bewezen. De genoemde stimulans ten aanzien van de aanmaak van collageen en keratine speelt ook hier een belangrijke rol: het haar is immers opgebouwd uit keratine en collageen. Daarnaast bevordert taurine de opname van voedingsstoffen (m.n. natrium, kalium en magnesium) in de haarfollikel, wat bijdraagt aan dikker, voller en gezonder haar. Bovendien verlengt taurine de levensduur van de haarfollikel, stimuleert het de haargroei en gaat het haaruitval tegen. Haaruitval ontstaat in de haarfollikels als gevolg van een chronische laaggradige ontsteking die fibrose triggert, een degeneratief proces waarbij de doorbloeding in het haarzakje steeds sterker afneemt en het steeds minder voedingsstoffen toegediend krijgt. Het haar zal steeds dunner worden en steeds meer uitvallen. Het haarzakje zit er nog, maar het haar kan niet groeien omdat voedingstoffen niet op de juiste plek en/of in voldoende mate aankomen op de juiste plek. Enerzijds remt taurine de fibrose, wat het dunner en brozer worden van het haar en haaruitval helpt voorkomen. Anderzijds stimuleert het de doorbloeding en aanvoer van natrium, kalium en magnesium voor een optimale werking van de haarzakjes.

ACTIEVE INGREDIENTEN

  • Taurine 1%

INCI

Aqua/Water, Taurine, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide.