RUTIN & MELILOT EXTRACT – Toning Solution

RUTIN & MELILOT EXTRACT – Toning Solution

10 ampullen van 2ml per ampul

Couperose, cellulitis

Deze ingenieuze combinatie bestaande uit rutine (ook bekend als vitamine P) en Melilot extract richt zich specifiek op de lymfe, doorbloeding en haarvaatjes. Dit maakt de ampullen bij uitstek geschikt voor aanpak van couperose en cellulitis.

Rutine is een bio flavonoïde die van nature voorkomt in veel plantensoorten. Het werkt ontstekingsremmend en is een van de sterkste antioxidanten. Als antioxidant heeft het met name een beschermende werking op de afbraak van vitamine C (een belangrijke bouwsteen voor collageen); zo draagt het effectief bij aan de collageen productie. Het belangrijkste kenmerk van rutine is echter dat het de doorlaatbaarheid en kwetsbaarheid van haarvaatjes vermindert. Vandaar vitamine P, waarbij de P staat voor permeabiliteit (doorlaatbaarheid). Als de wand van bloedvaatjes te kwetsbaar wordt, kan dit leiden tot vaatverwijding en/of scheurtjes, met puntbloedinkjes en couperose (teleangiëctastieën) tot gevolg. Rutine helpt dit voorkomen doordat het de aderwand sterker maakt. Daarnaast heeft het een anti-roodheid effect doordat het de algehele reactiviteit van de haarvaatjes vermindert.

Ook Melilot (Honingklaver) extract werkt bloedvat beschermend en ontstekingsremmend. Het is rijk aan coumarine, dat anti-coagulerend (anti klonterend) werkt. Het stimuleert de doorbloeding en lymfe drainage (afvoer van afvalstoffen) en doordat het, net als rutine, de doorlaatbaarheid van de haarvaatjes vermindert, helpt het ook vochtophopingen (oedeem) verminderen. Daarnaast heeft het, net als rutine, een positief effect op de collageen aanmaak, wat zich vertaalt in versterkte vaatwanden, een betere wondgenezing en steviger bindweefsel.

ACTIEVE INGREDIENTEN

  • Rutine
  • Melilot

INCI

Aqua/Water, Toxerutin, Coumarin.