BCN Peel 01chemische peeling met CE-markering

50 ml | pH 1,5 – 2,5

15% salicylzuur, 15% amandelzuur

BCN PEEL 01 is een geavanceerde chemische peeling op basis van 15% salicylzuur en 15% amandelzuur, gericht op aanpak van de acne en oppervlakkige acnelittekens te verminderen. Dankzij de gecombineerde werking van salicylzuur (BHA) en amandelzuur (AHA) ontstaat een tweevoudige, complementaire werking:

  • Exfoliatie van de bovenste huidlagen (oude en beschadigde cellen worden losgemaakt) waardoor acne, comedonen, blackheads en verstopte poriën verminderen en verdwijnen.
  • Een preventieve en curatieve werking dankzij de adstringerende, antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen van beide zuren; om herhaling te voorkomen.

Deze peeling beschikt over een Medical Device (klasse I) CE-markering, wat betekent dat het voldoet aan de alle veiligheids- en prestatie eisen voor medische hulpmiddelen binnen de EU en dus mag worden aangemerkt als medisch hulpmiddel. CE-markering is een wettelijke verplichting om een medisch hulpmiddel binnen de EU op de markt te brengen.

BEHANDELINDICATIES

  • Actieve en zich herstellende acne; voorkomen van nieuwe acne uitbraak
  • Acne littekens (oppervlakkig); met name atrofische littekens
  • Comedonen, blackheads, verstopte poriën etc.
  • Folliculitis
  • Vette huid, glimmende T-zone
  • Grove poriën
  • Deze peeling kan gebruikt worden bij donkere fototypes en is effectief op alle zones van het lichaam die gevoelig zijn voor acne zoals gezicht, rug, borst, schouders, bovenarmen, billen en dijen.

WERKING

AMANDELZUUR: door de moleculaire structuur, die groter is dan die van andere AHA’s, dringt het langzamer door in de hoornlaag en heeft het een langere inwerktijd nodig om effect te bereiken, wat verklaart waarom het geen irritatie of jeuk veroorzaakt. Amandelzuur zorgt voor een toename van de synthese van collageen, elastine en glycosaminoglycanen in de papillaire dermis en heeft een antimicrobiële werking.

SALICYLZUUR: dringt snel en makkelijk door tot in het centrum van de talgklieren. Het werkt comedolytisch (breekt comedonen af), keratolytisch (afschilferend, hoornlaag verwekend), het versnelt de verwijdering van corneocyten en verbetert het aanzien van een acnehuid en een vette, glimmende huid. Doordat het de hoornlaag glad maakt, vergemakkelijkt het de latere verwijdering van comedonen en voorkomt het de verspreiding van bacteriën bij de behandeling daarvan. Als het eenmaal in de huid is gedrongen bereikt het de papillaire dermis, waar het o.a. zorgt voor vaatverwijding, de fibroblasten, glycosaminoglycanen (GAG’s) en collageen aanmaak stimuleert en de elastinevezels herstelt. Daarnaast heeft het een adstringerende, ontstekingsremmende en antimicrobiële werking, want het neutraliseert het micro-organisme dat verantwoordelijk is voor de infectie bij acne, propionibacterium acnes, en voorkomt zo herhaling.

INCI

….