BCN Peel 03 – chemische peeling met CE-markering

50 ml | pH 1,5 – 2,5

20% melkzuur, 20% amandelzuur, 20% glycolzuur

BCN PEEL 03 is een geavanceerde chemische peeling op basis van 20% melkzuur 20% amandelzuur en 20% glycolzuur, voor een gerichte aanpak van pigmentatie en een sterk antioxiderend en regenererend effect.

Deze peeling beschikt over een Medical Device (klasse I) CE-markering, wat betekent dat het voldoet aan de alle veiligheids- en prestatie eisen voor medische hulpmiddelen binnen de EU en dus mag worden aangemerkt als medisch hulpmiddel. CE-markering is een wettelijke verplichting om een medisch hulpmiddel binnen de EU op de markt te brengen.

BEHANDELINDICATIES

  • Melasma, chloasma, zwangerschapsmasker
  • Lentigo solaris, ouderdomsvlekjes
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie
  • Rosacea
  • Deze peeling is geschikt voor alle huidtypen.
  • Droge tot extreem droge huid (xerose), ichthyosis (erfelijke verhoorning)
  • Psoriasis

Deze peeling is geschikt voor alle huidtypen.

WERKING

MELKZUUR: breekt de eiwitbanden tussen de corneocyten, waardoor deze loslaten en de dikte van de hyperkeratotische hoornlaag afneemt. Het stimuleert de productie van collageen en glycosaminoglycanen, heeft een natuurlijk hydraterend effect door watermoleculen naar de hoornlaag te trekken en de synthese van ceramiden te stimuleren, waardoor de barrièrefunctie wordt verbeterd en gemoduleerd. Het bevordert een gelijkmatige verspreiding van melanine, remt de werking van tyrosinase, blokkeert melanogenese en heeft een antioxiderende werking.

AMANDELZUUR: door de moleculaire structuur, die groter is dan die van andere AHA’s, dringt het langzamer door in de hoornlaag en heeft het een langere inwerktijd nodig om effect te bereiken, wat verklaart waarom het geen irritatie of jeuk veroorzaakt. De keratolytische werking zorgt voor afschilfering van de bovenste lagen van de hoornlaag, stimuleert de celvernieuwing, verhoogt het hydratatieniveau van de opperhuid en versterkt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid. Amandelzuur zorgt bovendien voor een toename van de aanmaak van collageen, elastine en glycosaminoglycanen in de papillaire dermis en heeft een antimicrobiële werking.

GLYCOLZUUR: door de kleine moleculaire omvang dringt het diep door in de opperhuid. De keratolytische werking helpt de bovenste lagen van de hoornlaag te exfoliëren, het stimuleert de celvernieuwing, de aanmaak van collageen, elastine en glycosaminoglycanen in de papillaire dermis, het verhoogt het vochtgehalte in de opperhuid, versterkt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en het verbetert de penetratie van andere zuren. Wanneer het in contact komt met een teveel aan melanine veroorzaakt het een gecontroleerde chemische ‘verbranding’ die resulteert in het afschilferen van de met melanine gevulde keratinocyten, waardoor pigmentatie vermindert en verdwijnt.

INCI

Alcohol Denat., Lactic Acid, Glycolic Acid, Mandelic Acid, Aqua, Propylene Glycol, Arginine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hydroxypropylcellulose.