BCN Peel 02 – chemische peeling met CE-markering

50 ml | pH 1,5 – 2,5

20% amandelzuur, 30% glycolzuur

BCN PEEL 02 is een geavanceerde chemische peeling op basis van 20% amandelzuur en 30% glycolzuur, gericht op herstel van de elasticiteit en vermindering van fijne lijntjes.

Deze peeling beschikt over een Medical Device (klasse I) CE-markering, wat betekent dat het voldoet aan de alle veiligheids- en prestatie eisen voor medische hulpmiddelen binnen de EU en dus mag worden aangemerkt als medisch hulpmiddel. CE-markering is een wettelijke verplichting om een medisch hulpmiddel binnen de EU op de markt te brengen.

BEHANDELINDICATIES

  • Droge huid met tekenen van veroudering
  • Doffe, vermoeide huid
  • (Beginnende) fijne lijntjes en rimpels
  • Oppervlakkige tot diepe rimpels

Deze peeling is geschikt voor alle huidtypen, perfect als incidentele aanvulling op gebruikelijk anti-age behandelingen en kan worden ingezet op alle gebieden met een neiging tot veroudering: gezicht, hals, decolleté, ellebogen, knieën en ander vochtarme gebieden.

WERKING

AMANDELZUUR: door de moleculaire structuur, die groter is dan die van andere AHA’s, dringt het langzamer door in de hoornlaag en heeft het een langere inwerktijd nodig om effect te bereiken, wat verklaart waarom het geen irritatie of jeuk veroorzaakt. De keratolytische werking zorgt voor afschilfering van de bovenste lagen van de hoornlaag, stimuleert de celvernieuwing, verhoogt het hydratatieniveau van de opperhuid en versterkt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid. Amandelzuur zorgt bovendien voor een toename van de aanmaak van collageen, elastine en glycosaminoglycanen in de papillaire dermis en heeft een antimicrobiële werking.

GLYCOLZUUR: door de kleine moleculaire omvang dringt het diep door in de opperhuid. De keratolytische werking helpt de bovenste lagen van de hoornlaag te exfoliëren, het stimuleert de celvernieuwing, de aanmaak van collageen, elastine en glycosaminoglycanen in de papillaire dermis, het verhoogt het vochtgehalte in de opperhuid, versterkt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en het verbetert de penetratie van andere zuren.

INCI

Alcohol Denat., Glycolic Acid, Mandelic Acid, Aqua, Propylene Glycol, Arginine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hydroxylpropylcellulose.