ORGANIC SILICA – Regenerating Solution

ORGANIC SILICA – Regenerating Solution

10 ampullen van 5ml per ampul

Anti-aging, versteviging, littekens, striae, cellulitis, haaruitval

Organisch silicium (kiezelzuur) is een belangrijk mineraal voor lichaam en huid; het is nodig voor aanmaak van taaie weefsels zoals botten, pezen, kraakbeen, vaatwanden, huid, haar en nagels en dus een van de belangrijkste bouwstoffen van het bindweefsel. Het geeft deze weefsels de benodigde stevigheid.

In de huid speelt silicium in het bijzonder een cruciale rol bij de vorming van collageen type I. Niet alleen stimuleert het de aanmaak van nieuwe collageenvezels, maar het verlengt en versterkt ook bestaand collageen. Daarmee is het essentieel voor het behoud van een elastische, stevige huid en een verbetering van littekens en striae. Daarnaast reguleert en normaliseert silicium de celdeling en het cel metabolisme en bindt het vocht in de epidermis, wat ook weer een verstevigend effect op de huid heeft en de huidbarrière ondersteunt en versterkt. Als antioxidant helpt het bovendien actief om vroegtijdige veroudering als gevolg van oxidatieve schade te bestrijden.

De bindweefselversterkende werking zorgt ook voor een positief effect op cellulitis. De ophoping van vet, vocht en afvalstoffen zet het bindweefsel onder spanning, wat resulteert in putjes en bultjes, de zogeheten sinaasappelhuid. Silicium versterkt het bindweefsel, waardoor cellulitis vermindert.

Het haar is opgebouwd uit collageen en keratine. Bij een tekort wordt het haar zwak en valt het uit. Silicium is niet alleen essentieel voor de aanmaak van collageen, maar ook van keratine en speelt zo ook een actieve rol bij het bestrijden van haaruitval en de aanmaak van gezond, sterk haar.

ACTIEVE INGREDIENTEN

  • Organisch silicium

INCI

Aqua/Water, Sodium Chloride, Silanetriol, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate.