ARGIRELINE – Anti-Wrinkle SolutionARGIRELINE 5% – Anti-Wrinkle Solution

10 ampullen van 2ml per ampul

Anti-aging, aanpak expressielijntjes (voorhoofd, frons, oogcontour, lip-/rokerslijntjes)

Deze ampullen zijn een goed alternatief voor wie botox overweegt maar niet het volledige scala aan gelaatsuitdrukkingen wil verliezen en/of geen fan is van het idee een toxische stof te laten injecteren. De ampullen bevatten 2 peptiden (Argireline® en Leuphasylä) waarvan de werking gelijk is aan botox: ze remmen het samentrekken van spieren, waardoor bestaande expressierimpels ontspannen en de vorming van nieuwe (expressie)rimpels wordt voorkomen.

Argireline® is ontwikkeld door biochemicus Dr. Martin Rodbell. In 1994 ontving hij een Nobelprijs naar aanleiding van zijn ontdekking dat neurotransmitter acetylcholine (ACh) zorgt voor spiersamentrekkingen. Hoe meer ACh, hoe sterker de spier samentrekt en hoe dieper de rimpel. Argireline (chemische naam: acetyl hexapeptide) remt het vrijkomen van deze neurotransmitter en helpt de spiersamentrekkingen zo dus af te zwakken. Argireline blokkeert zo’n 60% van ACh’s, waardoor de zenuwsignalen zo sterk worden afgezwakt dat de gezichtsspieren minder actief zijn en zich beter ontspannen. Hiermee is het een veilig en mild alternatief voor botox, dat op een andere wijze ingrijpt op hetzelfde rimpelvormende mechamisme. In tegenstelling tot botox legt Argireline de spieren niet helemaal lam, maar zorgt het wel voor een afgezwakte, zachtere mimiek en ontspanning van bestaande lijntjes en rimpels.

Ook peptide Leuphasyl (chemische naam: Pentapeptide-18) verzwakt de spiercontracties. Het verlaagt de gevoeligheid van de zenuwuiteinden, waardoor de zenuwen minder signalen afgeven aan de gezichtsspieren en deze als gevolg daarvan dus minder vaak en minder krachtig samentrekken. Leuphasyl is een lichaamseigen stof en dus veilig.

ACTIEVE INGREDIENTEN

  • Argireline (5%):
  • Leophasyl (5%):

INCI

Aqua/Water, Sodium Chloride, Glycerin, Caprylyl Glycol, Sodium Bicarbonate, Acetyl Hexapeptide-8, Pentapeptide-18.