ALA-13 CURE SERUM 934

100 ml

Hét serum voor aanpak van acne, rosacea en actinische keratose (zonschade); in het bijzonder in combinatie met blauwlichttherapie. ALA is de afkorting van 5-aminolevulinic acid (aminolevulinezuur): een fotosensitieve stof die door acne, rosacea of actinische keratose aangedane huidcellen gevoeliger maakt voor blauw licht (LED/IPL).

ALA helpt het licht tot in de lederhuid doordringen, waar het niet alleen de P. acnes bacteriën doodt en zo acne en rosacea aanpakt en de vorming van nieuwe ontstekingen helpt voorkomen. Daarnaast wordt aminolevulinezuur wereldwijd zeer succesvol ingezet in combinatie met blauwlichttherapie in de aanpak van actinische keratose (ruwe plekjes op de huid als gevolg van zonschade, die zich kunnen ontwikkelen tot huidkanker)1,2,3,4. Bijkomend voordeel: de combinatie van aminolevulinezuur en blauwlichttherapie vermindert de kans op post-inflammatoire hyperpigmentatie. Dit serum is overigens ook zonder blauw licht zeer nuttig in de aanpak van acne en rosacea door toevoeging van sterk kalmerende, antibacteriële, ontstekingsremmende ingrediënten zoals centella asiatica, postelein extract, panthenol en allantoïne.

INZETBAARHEID:
Acne/onzuivere huid, ontstekingen, wondjes, ingegroeide haartjes en actinische keratose (zonschade).

KEY INGREDIËNTEN:

  • 5-AMINOLEVULINIC ACID (aminolevulinezuur): een endogene metaboliet die normaal gesproken in de mitochondria wordt gevormd. Het is tevens een fotosensitieve stof die de huidcellen gevoeliger maakt voor blauw LED/IPL licht. Door ALA hiermee te combineren neemt de (diepte)werking en daarmee het effect van lichttherapie behandelingen flink toe. Deze combinatie wordt wereldwijd dan ook zeer succesvol toegepast in de dermatologie bij het behandelen van actinische keratose1,2,3,4. Aminolevulinezuur zorgt ervoor dat het LED/IPL licht tot in de dermis doordringt; daar pakt het actinische keratose aan, doodt het de P. acnes bacterie, en vermindert het de talgproductie en kans op vorming van nieuwe ontstekingen (de P. acnes bacterie gedijt in talg).
  • SODIUM HYALURONATE: levert een belangrijke bijdrage aan de celdeling en migratie van huidcellen naar het huidoppervlak, bevordert de fibroblast activiteit en zorgt dat essentiële voedingsstoffen vanuit het bloed naar de levende huidcellen worden getransporteerd. Het belangrijkste kenmerk is echter dat het tot duizend maal het eigen gewicht aan vocht kan aantrekken en vasthouden. Dit zorgt voor optimale hydratatie, wat weer essentieel is voor een normale talgproductie en een gezonde huidbarrière.
  • CENTELLA ASIATICA (GOTU KOLA): helpt de huid te helen en vermindert littekenvorming. Het kalmeert en stimuleert de doorbloeding en aanmaak van collageen voor het sneller sluiten van wondjes en verminderen van de vorming van littekenweefsel.
  • PORTULACA OLERACEA (POSTELEIN) EXTRACT: ontstekingsremmend, pijnstillend, vermindert irritatie, bevordert wondgenezing.
  • ANANAS EXTRACT: mild exfoliërend, krachtige antibacteriële, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen voor vermindering van roodheid en zwelling.
  • PANTHENOL: wordt in de huid omgezet in co-enzym A, wat de celdeling stimuleert en wondgenezing bevordert. Het is daarnaast een geweldige vochtinbrenger, werkt ontstekingsremmend en kalmerend, het verbetert de elasticiteit en bevordert de opbouw van zwavel bevattende eiwitten (bijv. in de keratine van de hoornlaag).
  • ALLANTOÏNE: exfoliërend en keratolytisch. Maakt de hoornlaag zacht en week waardoor de huid beter in staat is water vast te houden. Kalmeert en verzacht.

LET OP: IPL/LED-therapie in combinatie met aminolevulinezuur vereist dat de klant tot 48 uur na de behandeling uit de zon blijft omdat de verhoogde lichtgevoeligheid van de huid kan zorgen voor een verhoogde kans op verbranding.

GEBRUIK:

  • Salongebruik: bij behandelingen met blauw LED/IPL licht: breng het serum aan op een schone, droge huid alvorens deze te behandelen met het blauwe licht. Na de behandeling nogmaals aanbrengen als onderdeel van de afsluitende verzorging. Bij behandelingen zonder LED/IPL licht: breng het serum aan onder een crèmemasker of HydroJelly masker als extra ontstekingsremmende, antibacteriële ‘boost’ en/of als (onderdeel van de) afsluitende verzorging van acne behandelingen. Wil je de ALA-13 formule insluizen? Kies dan voor de ALA-13 Ampullen. Door de geïoniseerde formule zijn deze geschikt om in te sluizen met microcurrent/microstroom/iontoforese apparatuur, de serums zijn hier niet voor geschikt.
  • Thuisgebruik: ochtend en/of avond aanbrengen op een schone, droge huid. Opvolgen met dag-/nachtcrème.

INCI
Water, Sodium Hyaluronate, Glycerin, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Aminolevulinic Acid HCl (13ppm), Centella Asiatica Extract, Portulaca Oleracea Extract, Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Illicium Verum (Anise) Fruit Extract, Panthenol, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, 1,2-Hexanediol, Yellow 6, Blue 1, Fragrance.

* ppm = parts per million. Dit kan ook worden aangeduid als milligram per liter (mg/L).

Referenties:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6263343/
2. https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Aminolevulinic-acid
3. https://www.ybyin.com/nl/examination/photodynamic-therapy-pdt-or-blue-light-therapy.html 4. https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/aminolevulinic-acid