BCN – SKINCARE

Een gezonde huid is een huid met een goed werkend beschermingsmechanisme, dat wordt gevormd door het microbioom: een mix van goede en slechte bacteriën en micro-organismen die van nature op de huid leven en haar beschermen tegen allerlei kwaaltjes en ziekten. Bij een juiste balans in het microbioom blijft je huid gezond. Er zijn echter allerlei factoren die een disbalans in het microbioom kunnen veroorzaken, zoals overmatige blootstelling aan de zon of luchtvervuiling, gebruik van antibiotica of te agressieve reinigingsproducten. Maar ook bepaalde medische (chemo, bestraling) en cosmetische behandelingen (denk aan peelings, microdermabrasie of microneedling) kunnen het microbioom en dus de natuurlijke afweer van de huid verstoren, met een gevoelige huid, roodheid, ontstekingen, jeuk, schilfering en allerlei huidaandoeningen tot gevolg.

BCN Pre & Post skincare is speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met peelings, microdermabrasie, microneedling, injectables, iontophorese, radiofrequentie, ultrasound, laser en andere transdermale afgiftesystemen. Omdat er wordt gewerkt met dezelfde actieve ingrediënten als de mesoceuticals (ampullen) bereiden ze de huid(barrière) optimaal voor op deze (non)invasieve behandelingen. Daarnaast zorgen ze voor sneller herstel en voor behoud en optimalisatie van resultaten.

De BCN Prebiotics lijn is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, de huid die (cos)medische behandelingen ondergaat die het microbioom kunnen aantasten en voor aanpak van problemen als gevolg van een verstoord microbioom, zoals acne, rosacea, atopisch eczeem en psoriasis. De producten bevatten de juiste combinatie en optimale dosering aan prebiotische werkstoffen die de groei van goede bacteriën stimuleren, schadelijke bacteriën helpen bestrijden en het microbiële evenwicht van de huid helpen herstellen. De producten in de BCN Prebiotics lijn zijn daarnaast aangevuld met sterk hydraterende en krachtige anti-age ingrediënten en antioxidanten, die huid verder helpen herstellen en in balans brengen.