BCN ADVANCED – GEAVANCEERDE PEPTIDEN COCKTAILS

De BCN Advanced ampullen bevatten elk een mix van ‘nieuwe generatie’ peptiden. Aangevuld met vitaminen, hyaluronzuur en collageen ontstaat een zeer krachtig product voor de aanpak van specifieke anti-age problemen van huid en haar.

Peptiden zijn opgebouwd uit (een korte keten van) aminozuren. Het zijn boodschappers die informatie en signalen tussen cellen doorgeven: peptiden werken direct in op de cel via specifieke receptoren in het celmembraan en zorgen zo dat een bepaalde respons wordt geblokkeerd of geactiveerd. De belangrijkste functie van peptiden bij mesotherapie is dan ook het bevorderen of verstoren van bepaalde processen in de huid. Zo kunnen ze helpen om de collageenproductie te stimuleren of de samentrekkingen van gezichtsspieren te verstoren.

We onderscheiden verschillende soorten peptiden:

  1. Signaalpeptiden (collageen ‘boosters’): zij sporen de fibroblasten aan om de collageen aanmaak te verhogen en remmen tegelijkertijd de afbraak van bestaand collageen af.
  2. Neurotransmitters (huid ‘ontspanners’): peptiden die de spiercontracties afzwakken op basis waarvan hieraan een Botox-achtige werking wordt toegeschreven. Er is klinisch bewezen dat deze peptiden lijntjes en rimpels als gevolg van herhaaldelijke spiersamentrekkingen vervagen. Deze peptiden kunnen bepaalde soorten rimpels tot 30% verminderen.
  3. ‘Drager’ peptiden: peptiden als dragers van werkstoffen zorgen voor transport van werkstoffen in de huid; en dan met name van sporenelementen als koper en magnesium. Zij zijn betrokken zijn wondheling, enzymatische processen en collageen- en elastine aanmaak.

De BCN Advanced ampullen bevatten elk een specifieke, ‘voorgeselecteerde’ cocktail van peptiden, aangevuld met andere actieve werkstoffen voor een complementaire en effectieve aanpak van veel voorkomende verouderingsproblemen bij huid en haar. De ampullen zijn steriel verpakt en vrij van conserveringsmiddelen of andere additieven, wat garant staat voor optimale tolerantie.

Door de BCN Advanced ampullen in te sluizen met behulp van een transdermaal afgiftesysteem*, zoals microneedling, radiofrequentie of ultrasound, bied je de cliënt de voordelen van traditionele mesotherapie op non-invasieve, veilige en pijnloze manier, zonder de bijwerkingen en met onmiddellijk resultaat.

* Alle BCN Advanced zijn speciaal geformuleerd om in te sluizen d.m.v. mesotherapie (dermapen, dermaroller, mesogun etc.), galvanische stroom technieken (iontophorese, hydroelectrophorese), ultrasound (sonophorese), IR thermotherapy (cataphorese), electroporatie, cryoelectrophorese en vacuüm technieken.