FAQ

WERKEN MET ESTHEMAX

Klik op deze link om meer te lezen over esthemax.

esthemax producten zijn exclusief beschikbaar voor schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten.

Ben je een huidspecialist en wil je starten met esthemax? Hartstikke leuk! Je kunt via deze link een account aanvragen. Nadat je account is aangemaakt, kun je via onze online portal je eerste bestelling plaatsen.

We hanteren geen minimale bestelorder. Ook stellen we geen targets. Je kunt starten met 1 of meerdere producten, je bent er volledig vrij in.

De distributeur in Nederland is Skindependent BV. Je kunt op onze website meer over ons en onze andere merken lezen!

Ook Belgische salons en praktijken kunnen bij ons bestellen. Vraag hier je account aan.

Trainingen zijn, waar nodig of van toepassing, online te volgen. Deze vind je in onze online portal. Zodra je een bestel account hebt, heb je toegang tot deze portal en allerhande handige informatie, waaronder de online training(en). Je kunt deze dus op je eigen tijd en tempo, 24/7, bekijken.

Absoluut! Zodra we nieuwe productcategorieën lanceren, lanceren we ook de bijbehorende trainingen of demonstratie video’s. Iedereen met een bestel account ontvang hiervan vanzelf updates. Daarnaast proberen we je zoveel mogelijk te inspireren en ondersteunen met de inzetbaarheid van de producten, nieuwe technieken etc.

ASSORTIMENT

Alle producten moeten door de Europese Voedsel en Warenautoriteit worden onderzocht en goedgekeurd. Pas zodra de producten zijn goedgekeurd, kunnen wij deze als distributeur bestellen. We zijn hierin dus afhankelijk van derde partijen en hebben geen invloed op de snelheid of volgorde van productcategorieën hiervan. We kunnen net als jij niet wachten!

We zijn afhankelijk van de goedkeuring door de Europese Voedsel en Warenautoriteit. Zodra er nieuwe producten worden goedgekeurd, doen wij ons best deze zo snel mogelijk op de Nederlandse en Belgische markt te lanceren. We stellen je hier altijd van op de hoogte, want we kunnen net als jij niet wachten tot het zo ver is!

esthemax is een Amerikaans-Koreaans merk. Het hoofdkantoor zit in Terrence, Californië (USA). De Hydrojelly Masks worden gemaakt in Amerika en een deel van de andere producten worden in Korea gemaakt.

HYDROJELLY MASKS®

De starterskit bestaat uit 3 producten: 1 Measuring Cup, 1 Mixing Bowl en 1 Spatula. Deze accessoires heb je nodig om de Hydrojelly Masks in de juiste verhouding te kunnen mengen en aanbrengen. De starterskit is in 3 kleuren leverbaar: roze, zwart en wit.

Je maakt de Hydrojelly Masks als volgt aan: 1,5 scoop poeder met 1 scoop (koud/lauw) water. De scoop meet je af met de Measuring Cup uit de starterskit. Het afmeten poeder en water meng je in een kom tot een mooie, gladde substantie. Je brengt het masker aan met een spatel, ook uit de starterskit.

We adviseren om de starterskit te bestellen, omdat je op deze manier altijd de juiste verhouding poeder en water hebt om je Hydrojelly Masks aan te maken. Heb je de starterskit (nog) niet in huis, dan is de mengverhouding (ongeveer) 75 gram poeder met 50 ml water.

De Hydrojelly Masks breng je aan met de spatel uit de starterskit.

Met uitzondering van 2 Hydrojelly Masks, zijn alle maskers geschikt om te gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding. Maskers die je niet kunt gebruiken:

 • Spot Diminishing ALA
 • Vampire PLLA

HydroJelly Masks zijn de nieuwste generatie peel-off maskers voor professioneel gebruik. Ze onderscheiden zich van ‘gewone’ alginaatmaskers doordat ze doordrenkt zijn met elektrolyten: hét hydratatie-ingrediënt van de toekomst. Wat het probleem ook is, er kan geen huidverbetering plaatsvinden als de elektrolytenbalans niet op orde is. De Hydrojelly Masks van esthemax vormen daarom een essentieel onderdeel van elke huidverbeterende behandeling. Meer weten? Klik hier!

Het is geheel afhankelijk van je klantenkring/doelgroep welke maskers bij jou en jouw behandelingen passen. Met ons brede assortiment van ruim 20 Hydrojelly Masks kunnen we iedere doelgroep bedienen. Om jou hiermee op weg te helpen, hebben we een Hydrojelly Mask Kieswijzer opgesteld. Hierin kun je in één oogopslag zien welk(e) masker(s) bij jouw wensen en die van je klanten passen.

Hieronder vind je een overzicht, welke producten parfum bevatten en welke parfumvrij zijn.

Parfumvrij

 • Enzym Powder Mask
 • Vampire PLLA
 • Spot Diminishing ALA
 • LED Light See Through (lancering zsm, 2022)
 • Discoloration Arbutin (lancering zsm, 2022)
 • Youthful Elixer
 • Purifying Charcoal

Met parfum

 • Renewal Boost
 • Beta Carotene Floral
 • Cica Complexion Care
 • Skin Warrior Ageless
 • Hyaluronic Acid
 • Egyptian Rose
 • Pure Himalayan White Tea
 • Phyto Nutrients Blast
 • Australian Sheep Placenta
 • Belgium Cacao
 • Resilience Caviar
 • Super Greens Strength
 • Brightening Complex
 • Illuminating Orange

Alle parfums gebruikt in producten van esthemax zijn allergeenvrij en in water oplosbaar, synthetisch (aangezien ze uit een laboratorium komen) maar zijn allemaal gemaakt van organische synthese (afkomstig van organische actieve ingrediënten).

ENZYM POWDER

Je maakt de Enzym Powder Peel, met de meegeleverde maatschep, als volgt aan: 1 maatschep poeder met 1 maatschep (warm of koud) water. Meng dit met een waaierkwast in een kom tot een luchtige, schuimende substantie. Breng vervolgens aan op het gelaat. Behandel je een groter lichaamsdeel, zoals de rug? Hou dan de volgende mengverhouding aan: 2 maatscheppen poeder met 2 maatscheppen water.

Je kunt de Enzym Powder Peel het beste mengen en aanbrengen met een waaierkwast.

CHITOSSIL®

De Chitossil® Thread Lifting Ampoules leggen een onderhuids netwerk van medical grade chitosan (nano)draadjes aan dat de aanmaak van collageen en hyaluronzuur stimuleert en zorgt voor een sterk hydraterend en opvullend (‘plumping’) effect. Chitossil® kan door middel van microneedling eventueel nóg dieper in de huid worden gebracht.

Naast het aanpakken van lijntjes, rimpeltjes en verslapping is Chitossil® ook perfect ter ondersteuning van behandelingen die zijn gericht op de aanpak van hyperpigmentatie, grove poriën, acne én om een verstoorde huidbarrière/gevoelige huid te helpen herstellen.

Chitossil® is verpakt in 2 losse ampullen, welke met elkaar gemengd dienen te worden.
Ampul 1 bevat medical grade, nano-chitosan. Chitosan is een derivaat van chitine, een polysacharide en één van de meest voorkomende biopolymeren op aarde. De belangrijkste bron: de schalen van garnalen en krabben – een bijproduct van de voedselindustrie. Chitine is biologisch afbreekbaar, bio-absorbeerbaar en biocompatibel (het kan met ons lichaam interageren zonder schade te veroorzaken).

esthemax® werkt uitsluitend met gepatenteerd, medical grade nano-chitosan. Te grote deeltjes kunnen namelijk inactief blijven of ontstekingsreacties triggeren, terwijl nano deeltjes juist sterk ontstekingsremmend werken. Gepatenteerd, medical grade chitosan is veilig voor mensen met een schaal-/ schelpdierenallergie (5) en zelfs inzetbaar op een gevoelige huid die nauwelijks behandelingen verdraagt of gevoelig is voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld atopische ontstekingsreacties. Met Chitossil® heb je dan ook een wetenschappelijk bewezen én veilig product in handen*. De medical grade nano-draadjes zijn steriel en zonder conserveermiddelen verpakt.

Ampul 2 is de zogenoemde activator en bevat o.a. argireline, nonapeptide-1 en melkzuur.

Chitossil is op allerlei manieren inzetbaar in salon en kliniek: o.a. als stand-alone behandeling, als add-on op een gewone behandeling, in combinatie met een peeling, dermaplaning, microneedling, collageenlamp of bindweefselmassage (SKNGM). Daarnaast is het een perfect product voor thuisgebruik (bijverkoop) ter ondersteuning van voorgenoemde behandelingen; ter optimalisatie van en/of behoud van resultaten. Ook is het een waardevolle aanvulling op invasieve behandelingen zoals filters, skinboosters (o.a. Profhilo, Radiesse), collageendraden (in- en uitwendig), botox, plasma, laserbehandelingen en chirurgische ingrepen; ook weer ter optimalisatie en behoud van resultaten. Ook is het een alternatief voor de klant die bang is voor naalden, de wat heftiger ingrepen nog even wil uitstellen of er juist het optimale uit wil halen.

Omdat het product op zoveel manieren in een behandeling kan worden verwerkt is het lastig om een (advies)prijs af te geven. Het betreft zeer uiteenlopende behandelingen met dus ook een ander prijskaartje. Daarbij is het mogelijk om meerdere behandelingen uit het gemixte eindproduct te halen. Je kunt er ook voor kiezen het restant mee te geven aan de klant voor thuisgebruik*. Dit beïnvloedt de kostprijs van je behandeling, dus ook de (meer)prijs van je behandeling.

De kostprijs van het gemixte eindproduct is €19,99. Afhankelijk van de manier waarop je Chitossil® inzet kun je van hieruit de meerprijs bepalen.

* het gemixte eindproduct kan tot 7 dagen na openen worden gebruikt, mits bewaard in de koelkast.

Voeg de inhoud van ampul 2 (activator) bij de nano-draadjes in ampul 1. Goed schudden gedurende 30 sec. De activator lost de draadjes op en maakt ze opneembaar. Het gemixte ‘eindproduct’ wordt direct vanuit de ampul, in meerdere dunne laagjes, op de (liefst vooraf geëxfolieerde) huid aangebracht.

Chitossil kan op dezelfde manier als een serum worden aangebracht (met de handen).

Ons advies is om het gemixte eindproduct in meerdere dunne laagjes aan te brengen (layeren). Bij het aanbrengen van een dikkere laag c.q. te grote hoeveelheid in één keer bestaat de kans van op filmvorming, waardoor niet alles optimaal intrekt. Bij het aanbrengen van meerdere laagjes zorg je ervoor dat de huid de optimale hoeveelheid opneemt én maak je het moment van verzadiging zichtbaar. Het overgebleven restant in de ampul kan worden meegegeven aan de klant thuis of worden ingezet bij een volgende klant. Het product kan, mits koel bewaard, tot 7 dagen na openen worden gebruikt.

Het is per huid verschillend hoeveel laagjes de huid kan opnemen, hou hier rekening mee met het bepalen van de kostprijs.

Absoluut. Bijvoorbeeld:

 • Ter ondersteuning van salonbehandelingen; ter optimalisatie van en/of behoud van resultaten.
 • Als aanvulling op invasieve behandelingen zoals fillers, skinboosters (Profhilo, Radiesse), collageendraden (in- en uitwendig), botox, laser en chirurgische ingrepen; ter optimalisatie en behoud van resultaten.
 • Voor de klant die bang is voor naalden, dergelijke ingrepen liefst nog even uitstelt of er juist het optimale uit wil halen.
 • Voor een instant effect bij een speciale gelegenheid of als booster kuurtje.

Ja, zeker. Chitossil mag in je eigen webshop worden verkocht aan de consument.

esthemax® werkt uitsluitend met gepatenteerd, medical grade nano-chitosan. Te grote deeltjes kunnen namelijk inactief blijven of ontstekingsreacties triggeren, terwijl nano deeltjes juist sterk ontstekingsremmend werken. Gepatenteerd, medical grade chitosan is veilig voor mensen met een schaal-/ schelpdierenallergie (5) en zelfs inzetbaar op een gevoelige huid die nauwelijks behandelingen verdraagt of gevoelig is voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld atopische ontstekingsreacties. Met Chitossil® heb je dan ook een wetenschappelijk bewezen én veilig product in handen. De medical grade nano-draadjes zijn steriel en zonder conserveermiddelen verpakt. 

 1. Waibel KH, Haney B, Moore M, Whisman B, Gomez R. Safety of chitosan bandages in shellfish allergic patients. Mil Med. 2011 Oct;176(10):1153-6. doi: 10.7205/milmed-d-11-00150. PMID: 22128651.

Je kunt Chitossil® perfect combineren met microneedling (tot 0.5mm); we adviseren het zelfs vanwege de elkaar versterkende werking t.a.v. het collageen. Een derde reden is dat chitosan en hyaluronzuur (dé tussenstof bij microneedling) een ‘power duo’ vormen: in combinatie geven ze een ware boost aan o.a. de proliferatie van fibroblasten en versnellen ze de vorming van collageen*.

* Ferreira PG, Ferreira VF, da Silva FC, Freitas CS, Pereira PR, Paschoalin VMF. Chitosans and Nanochitosans: Recent Advances in Skin Protection, Regeneration, and Repair. Pharmaceutics. 2022 Jun 20;14(6):1307. doi: 10.3390/pharmaceutics14061307. PMID: 35745879.

Wil je na Chitossil een masker aanbrengen, dan adviseren we om hier liefst een crème masker voor te kiezen. Een HydroJelly Mask kan wel, maar uitsluitend als je daar eerst nog een serum onder aanbrengt, bij voorkeur Vitamin B of E van Alpha-H. De vochtbindende werking van Chitossil® is zo sterk dat het de hydraterende stoffen uit de HydroJelly Maskers zodanig absorbeert dat het masker zich teveel aan de huid hecht en er grote kans bestaat dat je de huid beschadigd als je het ‘uitgeharde’ HydroJelly Mask verwijdert. Dus een HydroJelly Mask kan wel, maar uitsluitend met een tussenstof ertussen. Vitamin B of E Serum van Alpah-H hebben de voorkeur vanwege hun licht vettige karakter. Uiteraard kan een ander serum ook, mits hier (ook) iets van oliën in zitten.

Chitossil® is geschikt voor alle huidtypen en -condities; zelfs een gevoelige huid die nauwelijks behandelingen verdraagt of gevoelig is voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld atopische ontstekingsreacties.

Chitossil is uitermate geschikt om in te zetten in kuurverband. Om lange termijn resultaat te behalen, dient het product herhaaldelijk (dus in kuurvorm/thuis) te worden ingezet. Vergelijk het met bindweefselmassage / SKNGM: door het herhaaldelijk activeren en stimuleren van aanmaak van o.a. collageen en de aanleg van een vezelnetwerk in de huid is resultaat langer zichtbaar. Dit geldt ook bij Chitossil: het cumulatieve zorgt voor langdurig resultaat.
Er is hier in geen goed of fout: stel de kuur samen zoals jij wil.
Voor thuisgebruik:
Het gemixte eindproduct mag 1 of 2 keer per dag worden gebruikt (ochtend en/of avond), net zo lang tot het op is. Je kunt er voor kiezen om er een week tussen te laten en vervolgens door te gaan met het volgende (gemixte) ampul. Op deze manier kan de klant 5 weken voort.
Je kunt er ook voor kiezen om het gemixte eindproduct om de dag in te zetten (hou er dan rekening mee dat je er zo’n 5 dagen mee kunt doen).
Wat ook kan: de hele ampul (gemixte eindproduct) er in 1 keer of verdeeld over bijv 2 dagen op zetten (als een soort masker).
Het gemixte eindproduct kan na klaarmaken 7 dagen worden bewaard in de koelkast. De werking blijft gelijk.

Chitossil werkt optimaal op een ge-exfolieerde huid. Deze combinatie is dus perfect om te maken. De volgorde is dan altijd om de huid eerst de exfoliëren en daarna Chitossil aan te brengen.

Zeker, Chitossil® kan worden gecombineerd met alle vormen van insluizen, zoals met radiofrequentie.

Chitossil® mag worden gezien als add-on serum. Je brengt dit product dus aan na een reiniging en voor een crème. Echter kan je Chitossil® ook combineren met een ander serum, als deze ook in de routine thuis wordt gebruikt. Hou er dan rekening mee dat Chitossil® eerst wordt aangebracht en een ander serum daarna volgt.

Esthemax Professional Logoesthemax is in Nederland en België exclusief verkrijgbaar via Skindependent. Ga ook aan de slag met deze skin-changing producten!