MOISTURISERS

De huid bestaat uit 70% water, 25% eiwit en 5% vet. De epidermis bevat zo’n 30% water, maar het is een dagelijkse strijd om de huid gehydrateerd te houden. We verliezen continue vocht, zowel ’s nachts als overdag, doordat het uit de huid verdampt. Dit transepidermale waterverlies (TEWL) is een normaal onderdeel van natuurlijke processen, maar wordt ook beïnvloedt ook door milieufactoren, zoals airconditioning of de zon. Als de epidermis nog maar 10% water bevat, wordt de huid droog, soms met schilfers en kloofjes. De huid voelt minder soepel aan en is vatbaarder voor externe factoren waardoor ze sneller beschadigd en verouderd.

EEN GEHYDRATEERDE HUID VEROUDERT MINDER SNEL
Een gehydrateerde huid veroudert minder snel dan een uitgedroogde huid. Huidcellen hebben vocht nodig om goed te kunnen functioneren en collageen, elastine en hyaluronzuur te kunnen aanmaken. Water zorgt ervoor dat cellen voorzien worden van voedingsstoffen en dat afvalstoffen worden afgevoerd.

Een gezonde huidbarrière helpt TEWL te voorkomen en houdt de huid gehydrateerd en soepel. De huidbarrière bestaat uit ceramiden, aminozuren en essentiële vetzuren. De moisturisers van Alpha-H bevatten vitaminen, antioxidanten, botanische werkstoffen, huidondersteunende superfoods, de nieuwste anti-age peptiden en celcommunicerende ingrediënten. Deze actieve ingrediënten helpen om de huidbarrière te repareren en te versterken.

De moisturisers dragen door hun occlusieve actie bij aan het functioneren van de huidbarrière, doordat ze voorkomen dat water de barrière passeert. Daarnaast bevatten de moisturisers ingrediënten die werken als een humectant; ze trekken vocht aan uit de omgeving of uit het dermis en houden dit vocht als een spons vast.

MOISTURISERS VOOR ALLE HUIDTYPEN EN PROBLEMEN
Ook een vette huid heeft een moisturiser nodig om dehydratatie tegen te gaan (zie ook Is jouw vette huid niet juist vochtarm?) De Alpha-H moisturisers zijn geschikt voor verschillende huidtypen en problemen, waaronder pigmentatie, zonneschade, vroegtijdige veroudering, acne, een droge en/of een gedehydrateerde huid. Er zijn ook Alpha-H moisturisers die een SPF en bescherming tegen luchtvervuiling bevatten, omdat deze schadelijke milieufactoren tot vroegtijdige veroudering kunnen leiden.

SALON-ONLY PRODUCTEN
Onderstaand vind je de producten die verkrijgbaar zijn voor zowel retail als salongebruik. Daarnaast bevat het assortiment een aantal specifieke peelings en maskers voor salonbehandelingen. Je vindt hier meer informatie over in ons informatiepakket. Neem gerust contact met ons op, of vraag vrijblijvend een informatiepakket aan.