CLEAR SKIN

BEHANDELEN VAN PUISTJES EN ACNE
De meeste mensen hebben wel eens last gehad van een onrustige huid, met congestie, puistjes of acne. Hoewel dit huidprobleem vaak naar voren komt aan het begin van de puberteit, hebben niet alleen tieners last van een onrustige en vette huid. Iedereen kan te maken krijgen met puistjes, in iedere fase van het leven. De Clear Skin lijn van Alpha-H biedt verschillende producten voor de behandeling van puistjes en acne.

OORZAKEN VAN ACNE
De belangrijkste oorzaken van acne zijn hormonen die de talgklier beïnvloeden, waardoor er meer en een ander type talg wordt geproduceerd, het proces van afschilfering van dode huidcellen in de haarfollikels en een toename van acne bacteriën. Hierdoor raakt de huid uit balans waardoor comedonen (niet inflammatoir), papels (rode, ontstoken pukkeltjes), pustels (met een geel puskopje) en ook diepe onderhuidse ontstekingen kunnen ontstaan.

Zo kan een disbalans van geslachtshormonen, zoals testosteron of andere androgenen die van nature fluctueren tijdens ons leven, leiden tot het ontstaan van acne. Maar ook stress kan invloed uitoefenen op de talgklieren. Bij stress produceert ons lichaam het hormoon cortisol. Hierdoor wordt de huid geactiveerd om verdikte talg te produceren, wat kan leiden tot een vette huid en verstopte poriën. Daarnaast kunnen moderne milieu-invloeden, zoals vervuiling, de natuurlijke barrièrefunctie van de huid beschadigen waardoor de huid kwetsbaar wordt. Zodra de huidbarrière minder goed functioneert kunnen verontreinigende stoffen doordringen tot de huid en huidproblemen veroorzaken.

GRADATIES VAN ACNE
Acne uit zich op verschillende wijzen en komt in verschillende gradaties voor. Dermatologen rangschikken acne met behulp van de Pillsbury-klasseschaal. Gradatie I is de mildste vorm van acne, met voornamelijk comedonen en papels op de neus, voorhoofd, wangen en kin. Gradatie II wordt beschouwd als matige acne. Er zijn meer comedonen, vergezeld van papels en pustels. Af en toe ontwikkelen zich diepere ontstoken laesies. Bij gradatie III heeft men last van een ernstige vorm van acne, met grotere aantallen papels, pustels en een continue aanwezigheid van onderhuidse ontstekingen. Deze gradaties van acne kunnen verbeteren met huidverzorging en met de Alpha-H Clear Skin lijn worden goede resultaten bereikt bij de verschillende vormen van acne.

Bij acne Gradatie IV, een ernstige vorm van acne die ook vaak aangeduid wordt met nodulocystic of cystic acne, moet altijd doorverwezen worden naar een arts. De Clear Skin lijn kan worden gebruikt om de behandeling van een arts te ondersteunen.

NIET-INFLAMMATOIRE EN INFLAMMATOIRE ACNE
Comedonen en kleine papels worden vaak veroorzaakt door abnormale afschilfering van dode huidcellen in het folliculaire kanaal en de toegenomen talgproductie in de porie waardoor een verstopping ontstaat. Deze verstoppingen zijn eenvoudig aan te pakken met de Clear Skin lijn en de meeste mensen zien een verbetering van deze onzuiverheden na 1 -2 weken.

Bij een huid die meer inflammatoire laesies vertoont, met roodheid, pijn, zwellingen en pus, speelt ook de acne bacterie een rol, naast hormonen en een teveel aan dode huidcellen. De producten in de Clear Skin lijn bevatten ingrediënten met antibacteriële, ontstekingsremmende en antioxidant eigenschappen, zoals tea tree, eucalyptus, wilde oregano en groene thee. Deze helpen de acne laesies te verminderen en bestrijden acne bacteriën.

De producten in de Clear Skin lijn zijn geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. De producten zijn vrij van parabenen, minerale olie en sulfaat (SLS).

Lees meer over acne en de Clear Skin lijn van Alpha-H in deze blogs over acne, acne-huidverzorgingsroutines, de Clear Skin Tonic en het Clear Skin Blemish Control Mask.

SALON-ONLY PRODUCTEN
Onderstaand vind je de producten die verkrijgbaar zijn voor zowel retail als salongebruik. Daarnaast bevat het assortiment een aantal specifieke peelings en maskers voor salonbehandelingen. Je vindt hier meer informatie over in ons informatiepakket. Neem gerust contact met ons op, of vraag vrijblijvend een informatiepakket aan.