Alpha-H is een professioneel merk dat zich specifiek richt op huidverbetering. Het Australische merk werkt daarom uitsluitend met hoge percentages van de door dermatologen meest gewaardeerde ingrediënten, zoals glycolzuur, retinol, melkzuur, hyaluronzuur, peptiden en vitamine A, B, C en E. De producten hebben bovendien, waar nodig of functioneel, bewust een lage pH-waarde. Dit trekt de huidcellen uit hun comfortzone waardoor ze hard aan het werk gaan en zorgt ervoor dat de ingrediënten ook daadwerkelijk de dieper gelegen huidlagen bereiken. De producten van Alpha-H zijn daarom in staat om op cellulair niveau te werken en van binnenuit te zorgen voor huidverbetering. Op korte en lange termijn.

OVER HET MERK

Alpha-H is ruim 25 jaar geleden opgericht door Michelle Doherty. Zij leed jarenlang onder een ernstige vorm van acne, die na haar jeugd niet verdween. Na een lange zoektocht kwam zij rond haar 30e per toeval in aanraking met een productformule die glycolzuur bevatte. Het product was nog in een testfase en testpersonen vinden was lastig: zelfs dermatologen waren in die tijd nog huiverig voor glycolzuur . Desondanks durfde Michelle het aan. Zelf zei ze daarover: “by that time I was so desperate, I was willing to try anything”.

En inderdaad: Michelle’s huid knapte voor het eerst in al die jaren zienderogen op. Overtuigd van de werking van (fruit)zuren kocht ze de productformule (het huidige Liquid Gold) en begon zij haar eigen productlijn te ontwikkelen: Alpha-H was geboren. Sindsdien is Alpha-H uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend merk op het gebied van fruitzuren; oftewel ‘The Acid Authority’.

THE ACID AUTHORITY

We hebben het gebruik van glycolzuur en andere fruitzuren in de loop van de jaren steeds verder geperfectioneerd en bieden nu een breed scala aan producten met alpha en beta-hydroxy zuren. Door onze unieke formuleringsmethode, waarbij we de meest optimale doseringen en fruitzuurcombinaties combineren met lage pH- waarden, zijn we in staat om onze producten op cellulair niveau te laten werken en de huid vanuit de dieper gelegen huidlagen te corrigeren, stimuleren en perfectioneren. Daarnaast geven we al onze productformules een extra boost door toevoeging van o.a. vitamines, antioxidanten, niacinamide, hyaluronzuur , peptiden en andere voedende en kalmerende ingrediënten.

Wij werken met de krachtigste exfoliërende zuren, waaronder glycol-, melk-, salicyl- en amandelzuur. Zij geven de huid een frisse en gezonde uitstraling omdat zij dode huidcellen losweken, tot diep in de poriën reinigen, de talgproductie normaliseren en oneffenheden en donkere verkleuringen aanpakken. Daarnaast geven zij de cel vernieuwing en collageen aanmaak een boost, wat zorgt voor verbetering van binnenuit. Naast exfoliërende zuren werken we ook met een andere groep ‘zure’ ingrediënten om de huid verder te perfectioneren, waaronder hyaluronzuur, retinol, ascorbinezuur, granactive retinoïde en ferulic acid.

WAAROM ALPHA-H?

Waar zelfs dermatologen 25 jaar geleden nog huiverig waren om te werken met fruitzuren, zijn ze anno nu niet meer weg te denken als het gaat om huidverbetering. En dat is waar het bij Alpha-H om draait. Of het nu gaat om zware acne (zoals bij oprichtster Michelle), hyperpigmentatie, grove poriën, fijne lijntjes of rimpeltjes, een vale teint, een vermoeide (rokers)huid of littekens: fruitzuren zijn dé sleutel tot huidverbetering. Daarom vormen alpha- en beta hydroxyzuren (AHA’s en BHA’s) als glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en amandelzuur de basis van onze huidverbeterende producten en behandelingen; waarbij glycolzuur onze absolute favoriet is.

Enerzijds vanwege de wetenschappelijk bewezen werking; anderzijds omdat het van alle fruitzuren het breedst inzetbaar is ten aanzien van verschillende huidcondities en huidproblemen. Glycolzuur heeft daarnaast de kleinste moleculaire structuur van alle zuren, waardoor het in staat is om het diepst in de huid door te dringen. Om daar ook echt te komen, heeft glycolzuur (net als andere fruitzuren) wel een zetje nodig: een lage pH-waarde. Want hoe lager de pH-waarde, hoe dieper glycolzuur in de huid dringt en hoe meer effect in de diepere huidlagen. Daarom formuleren wij al onze fruitzuurproducten (voor professioneel én thuisgebruik) met een lage pH-waarde zonder de huid uit balans te brengen. Glycolzuur is bovendien een uitstekende transportstof: het trekt andere actieve ingrediënten mee dieper de huid in.

Teksten en afbeeldingen zijn copyright beschermd